Música

Proper i divers

El Festival de Música de Begur inclourà propostes tan variades com ara Joan Dausà, Morgan i Los Mambo Jambo

Duquende i Chicuelo, Xarim Aresté i Jofre Bardagí també actuaran aquest estiu a Begur

“Un festival proper i divers.” Així es presenta el 42è Festival de Música de Begur , tot un clàssic de l’estiu empordanès, que inclourà una desena d’actuacions realment variades entre el 27 de juliol i el 24 d’agost. El festival produït per RGB proposa “una programació adreçada a la gent de Begur i als seus estiuejants, tant habituals com ocasionals, però amb voluntat d’aportar un valor afegit a l’oferta cultural i ser també un element de promoció del municipi”. Amb entrades assequibles, d’entre 15 i 28 euros, i algunes propostes gratuïtes, el Festival de Música de Begur reparteix la seva programació entre cinc espais del municipi: les Escoles Velles, el Mas d’en Pinc, el nucli antic d’Esclanyà, la plaça de la Vila i Sa Tuna.

El festival s’inaugurarà el dissabte 27 de juliol amb la ja tradicional baixada del castell, una cercavila vespertina que aquest any estarà protagonitzada per la formació gironina Bufant Fort Street Band. La cercavila dirigirà el públic, a través dels carrers del poble, fins a arribar al pati de les Escoles Velles, on a la nit actuarà la banda madrilenya Morgan (22.30 h, 18 i 22 euros), una de les propostes més sòlides del rock estatal, amb aires clàssics de rhythm’n’blues i soul i una gran veu femenina al capdavant.

El dimecres 31 de juliol, Jofre Bardagí, antic líder de Glaucs, grup molt vinculat a Begur, oferirà un concert gratuït al nucli antic d’Esclanyà (19.30 h).

Joan Dausà és un dels caps de cartell d’aquesta edició i actuarà el divendres 2 d’agost al pati de les Escoles Velles (22.30 h, 25 i 28 euros), dins la llarga gira del seu darrer disc, Ara som gegants.

El cantant i compositor gironí David Busquets protagonitzarà un altre concert gratuït, el dilluns 5 d’agost a la plaça de Vila (19.30 h).

El millor flamenc estarà present en el festival, gràcies a l’excel·lent tàndem que formen el cantaor Duquende i el guitarrista Chicuelo, que actuaran el dijous 8 d’agost al Mas d’en Pinc, al costat de la casa on la gran Carmen Amaya va viure els seus últims anys.

Pel dissabte 10 d’agost, nit de sant Llorenç, s’ha programat un interessant programa doble gratuït a la platja de Sa Tuna, amb Xarim Aresté, que hi presentarà El nus i altres mons, i la banda barcelonina Falciots Ninja, amb el seu Gràcies per tot (22.30 h). I el dimecres 14 d’agost, Los Mambo Jambo, amb el saxo i l’energia de Dani Nel·lo, tancaran el festival a les Escoles Velles (22.30 h, 15 i 18 euros). A més, com a activitat complementària, el dissabte 24 d’agost tindrà lloc l’homenatge a Carmen Amaya al pati de les Escoles Vells, convertit en tablao flamenc, per iniciativa de l’Associació de Comerciants de Begur.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia