Cinema

Han Solo es queda sol

En una escena de L’imperi contraataca, Han Solo (Harrison Ford) diu una cosa a la princesa Leia, ella l’ignora i Chewbacca comença a riure. Han Solo, enrabiat, li engalta: “Tu de què rius, estora amb potes?” Qualsevol fan de Star Wars recorda aquesta i moltes altres escenes protagonitzades per aquest entranyable Wookiee, originari del planeta Kashyyyk, company inseparable de Harrison Ford. Peter Mayhew, l’actor anglès de 2,21 metres d’alçada que el va interpretar en cinc pel·lícules, va morir el 30 d’abril a Texas als 74 anys, segons es va fer públic ahir.

Harrison Ford, amic també a la vida real de Peter Mayhew, el va definir ahir com “un home agradable i amable, posseïdor d’una gran dignitat i un caràcter noble”. “Aquests aspectes de la seva personalitat i el seu humor el van portar a fer de Chewbacca –va afegir-hi Ford–. Vam ser companys al cinema i amics en la vida real durant més de trenta anys i el vaig estimar.”

També el va portar a fer de Chewbacca el seu físic espectacular. Nascut a Londres el 1944, treballava d’assistent en un hospital de Londres quan el productor de cinema Charles H. Schneer va veure la seva imatge sobresortint entre la multitud. Schneer el va fer debutar a Simbad y el ojo del tigre (1977) i poc després va fer de Chewbacca, paper que interpretaria quatre cops més i que li va canviar la vida per sempre. En total va treballar en 28 produccions de cinema i televisió fins que es va retirar, el 2016.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
Margarida Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie

Drama

‘Rosalie’, una dona barbuda contra la societat

animació

‘Hate songs’, ferides que no es curen