Música

Gaspar al complet

El cantant gironí publica el primer àlbum, titulat amb el seu nom, que conté nou peces de R&B compostes i produïdes entre Quiroga i ell, amb un so molt actual

Fa un parell d’anys, el cantant gironí Gaspar va sorprendre amb el seu EP de debut, If you feel something, una de les aportacions més sòlides fetes des d’aquesta part de l’hemisferi nord al R&B contemporani. I ara es confirma que Gaspar és molt més que una promesa, amb el seu primer àlbum, titulat simplement Gaspar –en definitiva, és la seva gran carta de presentació– i editat pel segell barceloní Little Red Corvette Records, que dirigeix David Cardenal. Les nou cançons del disc han estat compostes i produïdes entre Gaspar i Quiroga, experimentat músic i productor, que també va participar en la gravació de l’EP. En aquest cas, però, la implicació creativa de Quiroga en el projecte ha estat molt més gran. “El primer disc el vaig compondre jo en un 90%, però l’àlbum l’he compost conjuntament a l’estudi i ell ha donat forma a les cançons amb teclats, sintetitzadors i bases electròniques”, explicava Gaspar, divendres al matí, poques hores després d’haver actuat, la nit anterior, a la sala barcelonina Luz de Gas dins de Voodoo, una nit de nou soul urbà coprotagonitzada amb Barreiro Project i Jeff Darko, altres talents de la factoria Little Red Corvette. El títol del triple concert és un homenatge explícit a Voodoo, el disc publicat l’any 2000 per D’Angelo, peça clau del soul del segle XXI.

En aquest concert, Gaspar va actuar amb la seva banda actual, formada per Albert Casellas (Carmen 113) als teclats, Dani Gual a la guitarra i els teclats, Jose Sáez al baix i Uri Pujolràs a la bateria acústica i el pad de bateria electrònica, que apropa més el so del directe al del disc, en un context “més orgànic”. De fet, aquesta és una altra de les diferències entre el nou disc i l’EP, en la gravació de què va participar el trio Big Menu.

El disc, que només s’ha editat en format digital, té una portada en què la foto de Gaspar apareix fragmentada en tants trossos com cançons té el disc. “Les nou cançons em configuren a mi mateix, perquè totes estan basades, d’alguna manera, en experiències personals”, explica Gaspar. Una curiositat: la portada també llueix la famosa etiqueta Parental advisory: explicit content, que a aquestes alçades és més un detall nostàlgic que un element censurador. “No canto gaires paraulotes, perquè no és el meu estil, però sempre queda algun fuck”, explica el cantant i lletrista.

La música sensual i elegant –de vegades, també ballable (Delicious, Safari)– de Gaspar s’acosta en aquest disc, molt més que en el primer, a les últimes tendències del R&B internacional, en cançons com ara el primer single, Clothes Off , amb un videoclip realitzat per la productora gironina Apollo Visuals i gravat entre el Sunset Jazz Club i el B&B Hotel de Salt. Ferrari, No Mo, It’s True, Pedigree, Judges i We Are (proper videoclip) completen un disc impecable, que podria competir en les grans lligues internacionals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia