Arts escèniques

L’Apolo abaixa el teló

Els gestors van anunciar als tècnics que els acomiadaven amb la fi de ‘Peter Pan’

Hi ha empreses interessades a programar el Teatre Apolo, sense l’ombra dels deutes d’Ethika

Ahir a la tarda, es va fer la darrera funció de Peter Pan. Poc abans, Ethika Global Estate va anunciar als treballadors que liquidarien els comptes pendents i rescindirien tots els contractes dels treballadors del Teatre Apolo. El web de l’Apolo, ahir, advertia que no tenien cap espectacle a la venda. Com ja va anunciar aquest diari a mitjans de gener, el creuament de denúncies als jutjats deixava en molt mala situació la sostenibilitat d’una sala amb Ethika, que havia protagonitzat una nova etapa il·lusionant, només feia un parell d’anys: sota la direcció artística de Ricard Reguant, es comprometien a produir espectacles propis. Ara, s’ha trencat un somni amb la fi de la temporada de Peter Pan. Però no necessàriament ha de ser el final d’aquesta sala, ja que hi ha empreses interessades a adquirir-la, tot i que no estaven disposades a afrontar els possibles deutes que havia anat sumant Ethika durant el seu període d’explotació.

L’espectacle Rouge va ser el detonant que hi havia dificultats econòmiques, tot i l’èxit a taquilla d’Y no quedará ninguno. La primera fissura pública del projecte la va anunciar la Maña en els premis de la Crítica, a la Villarroel, el març del 2018, quan criticava que l’empresa no els pagava. Segons va esbrinar aquest diari, certament, Ethika va assumir el deute i va comprometre’s a satisfer-lo en uns terminis. Però va enganyar-los. També ho ha fet amb altres proveïdors com, per exemple, el dissenyador de vestuari Jordi Dalmau (que va assumir els projectes de Rouge i de SherlockHolmes) i a qui, al gener, se li devien uns 18.000 euros. Més preocupant va ser el cas de Jordi Llop, que va haver d’assumir la fugida del primer representant de Tropicana i també dels impagaments d’Ethika, segons s’havien compromès. Demana uns 70.000 euros pendents de cobrar. Darrerament, Ethika va pactar amb l’anterior cap de premsa, Carmen Vicente, un acord abans de judici. Que, segons afirma la mateixa afectada, no estan complint. S’intueixen altres deutes amb Hisenda.

Des que van decidir rescindir els contractes dels actors de Sherlock Holmes (13-12-2018), el teatre ha buscat acords amb obres estrenades. Les sentències podien obligar que la mateixa recaptació es destinés a pagaments pendents, per imposició judicial. Tot i així, les recaptacions d’aquests espectacles han estat molt fluixes, segons revelen les espietes de taquilla.

Qui va obrir la capsa dels trons va ser Ethika en acomiadar Reguant el 12 de desembre i, a sobre, exigir-li que pagués 500.000 euros per compensar les seves pèrdues.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia