Música

Esperit de Tabacalera

Els grups Komando Moriles, La Familia Manson, Miok’s, Club Moriarty i Els Pixess es reuniran per un dia, el 22 de juny, per celebrar els 30 anys de La Tabacalera

Hi haurà una exposició sobre La Tabalera, que inclourà un fragment de la seva barra

Cinc grups ja desapareguts de l’escena musical bisbalenca dels noranta es tornaran a reunir per un sol dia, el dissabte 22 de juny, per actuar a la plaça del castell de la Bisbal d’Empordà, dins els actes de celebració del 30è aniversari de La Tabacalera , l’històric local que, entre el 1988 i el 1995, va ser un element fonamental en la vida musical i cultural de la Bisbal. Komando Moriles, Club Moriarty, La Familia Manson, Els Pixess i Miok’s són les cinc formacions que aquests dies s’han retrobat i han tornat a assajar per actuar el 22 de juny, entre les 5 de la tarda i les 11 de la nit –cada grup durant vora tres quarts d’hora– en homenatge a La Tabacalera, el local gestionat per l’associació La Lluna Negra on molts d’aquests grups es van formar i van tocar molts de cops, com a caps de cartell o acompanyant grups nacionals i internacionals que passaven per la sala bisbalenca. Club Moriarty ja es va retrobar l’agost passat per participar en un concert de la festa major de la Bisbal, juntament amb altres grups de la mateixa època com ara Wonderful Baby Dolls, Red Orange i EndeRock. “Nosaltres vam deixar clar que seria un fet puntual i irrepetible, però el fet que es faci l’homenatge al local que ens va parir fa inevitable la nostra presència”, han dit els Moriarty a Facebook sobre el seu segon i últim concert de reunió. De fet, ja només com a Moriarty van publicar el seu únic disc, De bar en peor, el 1998.

Komando Moriles es va separar el 2002 després de 13 anys d’activitat i quatre discos –No retornable, Recomendado por 28 de dada 27 fabricantes de lavadoras, 44 i Alive –que els van convertir en un dels grans referents de l’ska català. Ara, es retroben en un buc d’assaig de l’Espai Marfà de Girona per preparar la dotzena de temes que tocaran el 22 de juny a la Bisbal. Els canvis de formació que va viure la banda en el seu moment també quedaran reflectits ara en aquest concert: hi actuaran els dos vocalistes i tres dels bateries que va tenir el grup, juntament amb gairebé tots els altres components de la formació original. Fins i tot hi serà el seu tècnic de so, actualment resident a Nova York, que no ha volgut perdre’s l’esdeveniment.

Des de Casavells arriba Miok’s, banda pionera del punk cantat en català, que va desaparèixer ara fa 30 anys, després d’haver publicat la maqueta Somnis de llibertat. Alguns dels membres de Miok’s van formar després Pixamandúrries, banda que va deixar pas més tard a Els Pixess, amb un disc editat: Siempre pa’lante. Pel que fa a La Familia Manson, aquesta formació d’ADN 100% ramonià va deixar com a llegat un EP amb quatre cançons, titulat Fun i editat en vinil pel segell No Tomorrow.

Concerts a L’Alternativa

La jornada La Tabacalera 1988-1995. Resistència cultural a la Bisbal es completarà amb un vermut, una arrossada, una cercavila i una exposició de cartells i altres objectes relacionats amb La Tabacalera, inclòs un fragment de la barra. A la nit, tindrà lloc la festa final a L’Alternativa, amb Fetus, Esteso’s Combo i altres grups bisbalencs actuals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia