Patrimoni

Museus d’arreu de Catalunya, oberts dia i nit aquest dissabte

La nit dels museus coincideix per primera vegada amb el Dia Internacional dels Museus

Equipaments d’arreu de Catalunya han programat més de 300 activitats

La nit dels museus s’ha fos aquest dissabte, per primera vegada, amb el Dia Internacional dels Museus el mateix dissabte. Els centres han obert les portes de forma gratuïta per mostrar les seves exposicions i, a més d’activitats inèdites, han promogut visites guiades, concerts o representacions de teatre.

Veure una performance vídeo-musical de Christian Marclay al MACBA, presenciar en directe el concurs-recital Poetry Slam Barcelona al CCCB, un escape room al Museu de Tortosa relacionat amb una arqueòloga de la ciutat o una visita guiada nocturna al castell Gala Dalí de Púbol (Baix Empordà) són algunes de les més de 300 activitats que aquest dissabte els museus de tot Catalunya han ofert al públic. Només a Barcelona i a l’àrea metropolitana hi ha 84 equipaments oberts, on es poden visitar de manera gratuïta les exposicions temporals i col·leccions permanents o també veure representacions de dansa, teatre o videoinstal·lacions.

És el cas del Museu Picasso barceloní, on la figura de l’arlequí “surt” del quadre que el pintor malagueny va donar fa cent anys per dansar amb d’altres conegudes figures pintades al llarg de la història de l’art.

El MNAC, el MACBA, el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), Caixa Forum i CosmoCaixa, Fundació Antoni Tàpies, Fundació Joan Miró, Fundació Mies van der Rohe, Museu de Ciències Naturals de Barcelona, Museu d’Història de Catalunya, Museu d’Història de Barcelona o el Palau Güell són altres espais oberts als visitants.

El Dia dels Museus se celebra des de l’any 1977 a tot el món, en una jornada impulsada pel Consell Internacional dels Museus amb l’objectiu d’acostar els ciutadans aquestes institucions. El lema d’aquest any és: Els museus com a eixos culturals. El futur de la tradició.

L’Ajuntament de Barcelona ha convocat un concurs de fotografia per xarxes socials i per participar els usuaris poden pujar una foto de la jornada a Instagram amb l’etiqueta #bcnésmuseu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

Collboni esquiva reunir-se amb els impulsors de la campanya Salvem el Museu del Disseny

barcelona
Cinema

El BCN Film Fest obre portes i espera Meg Ryan

barcelona
Mònica Soler Ranzani
Novel·lista

“Faig ficció, però em preocupa molt la versemblança”

Barcelona

Model i artista amb final feliç

Barcelona
ARTS EN VIU

Ròmbic produeix un ‘site specific’ amb 10 titellaires pel seu desè aniversari

BARCELONA
sant feliu de guíxols

Dani Fernández, La Oreja de Van Gogh i Nil Moliner, al 2n Idilic Festival

sant feliu de guíxols
mostra

Nova exposició permanent a la Fundació Josep Pla de Palafrugell

Palafrugell
Crítica

Lloança al gran misteri

Besalú

El Festival de Música de Besalú s’avança a la primavera

Besalú