Llibres

Comptes poc clars al PEN Català

La junta de govern del PEN català, presidida per la poeta Àngels Gregori des del juny de l’any passat, ha decidit “emprendre accions judicials” arran dels resultats d’una auditoria que van encarregar el setembre passat, que va detectar que faltava “una quantitat molt important” de diners que no ha volgut precisar. Alguns mitjans han parlat de 300.000 euros, però la presidenta només indica que “no és exacte”.

En tot cas, arran dels resultats de l’auditoria, la presidenta explica: “Vam fer una junta de govern el 5 de maig i hem convocat una assemblea extraordinària perquè els socis ratifiquin una decisió de dur a terme accions judicials molt dura i difícil, i per mi molt dolorosa, perquè confiava plenament en l’anterior junta.” Carme Arenas va presidir entre el 2010 i el 2018 el PEN Català, integrat per uns 500 socis. Fundat el 1922, forma part d’una organització mundial d’escriptors amb més de 150 centres que treballa sobretot per la llibertat d’expressió i l’alliberament d’escriptors perseguits.

Les accions judicials anunciades són “una notícia molt trista per al PEN Català i per als socis”, per Àngels Gregori, que hi afegeix: “És important remarcar que és un acte d’absoluta transparència que surt de la mateixa entitat, en veure pràctiques amb què no estem d’acord i que no continuarem.” La poeta explica que treballa amb pressupostos públics des dels 18 anys i que mai s’havia trobat una situació així: “Hi ha gent que pensa que els diners públics no són de ningú.”

Àngels Gregori assegura que en tot moment han estat en contacte i han escoltat la versió de Carme Arenas, una persona en qui confiava “plenament“, i fins i tot “va donar explicacions davant la junta el 18 de desembre passat”. “No em poden dir que no soc una persona dialogant.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia