Música

Mor Laura Aymerich, la inseparable guitarrista de Lluis Llach

  • VÍDEO: 'Laura' al Camp Nou

La guitarrista Laura Aymerich, que va acompanyar Lluís Llach durant tota la seva carrera i que va inspirar la cançó Laura del cantautor de Verges, va morir ahir a la nit als 78 anys després d’una llarga malaltia.

Laura , una poètica cançó en homenatge a la figura de la instrumentista, que va acompanyar Llach des dels seus inicis i fins a la seva retirada de la música, es va convertir en un dels temes més populars del repertori del cantant, i solia ser corejada pel públic quan la interpretava en els seus concerts.

Nascuda a Barcelona el 3 de juliol de 1940, Laura Aymerich va estudiar piano al conservatori de la ciutat i posteriorment va fer la carrera de guitarra amb el mestre Tarragó.

Va conèixer Llach al desembre del 1969 i des d’aleshores el va acompanyar durant 38 anys en innumerables actuacions, des de concerts en petits pobles fins al que va oferir al juliol del 1985 a l’estadi del Camp Nou davant 100.000 persones.

En aquest recordat concert, Laura Aymerich no va poder acabar el només de guitarra de la cançó Laura, embargada per l’emoció, a lo que el públic va respondre amb un massiu i llarg aplaudiment.

A més de Laura, Lluís Llach va dedicar a Laura Aymerich una altra de les seves cançons, Roses blanques .

Entre les reaccions que s’han succeït a la mort de la guitarrista hi ha la del president de la Generalitat, Quim Torra , qui després de reproduir unes estrofes de Laura ha escrit en el seu compte de Twitter: “Et cantarem sempre, Laura Aymerich”, mentre ha enviat una abraçada a Lluís Llach.

També el grup català Els Catarres ha reproduït unes estrofes d’aquesta cançó en un tuit en el que ha escrit: “et trobarem a faltar Laura Aymerich. Llegendària música catalana”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
Margarida Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie

Drama

‘Rosalie’, una dona barbuda contra la societat

animació

‘Hate songs’, ferides que no es curen