Llibres

L’escriptor Andrea Camilleri, en estat crític després d’una aturada cardiorespiratòria

El creador del personatge de Salvo Montalbano és ingressat a la unitat de reanimació de l’hospital Santo Spirito de Roma

L’equip mèdic ha explicat que rep respiració assistida i el seu pronòstic és reservat

L’escriptor italià Andrea Camilleri es troba en estat crític com a conseqüència d’un aturada cardiorespiratòria que ha patit aquest dilluns, segons han informat metges del l’hospital del Santo Spirito de Roma, on està ingressat a la unitat de reanimació.

El director del departament de Cardiologia, Roberto Ricci, ha llegit el primer comunicat mèdic del pacient i ha explicat als mitjans que esperaven a la sortida de l’hospital que el pronòstic és reservat. “Actualment està ingressat a la unitat de reanimació, amb respiració assistida”, ha apuntat.

Segons ha relatat, Camilleri ha estat traslladat d’urgència a l’hospital aquest matí des de la seva casa a Roma després de patir una parada cardiorespiratòria. Ricci ha subratllat que l’equip mèdic segueix controlant la seva situació i ha afegit que l’estat del pacient és crític.

A l’interior de l’hospital es troben diversos familiars de Camilleri i a l’exterior s’hi han congregat nombrosos professionals dels mitjans de comunicació així com admiradors del novel·lista.

Camilleri, nascut el 1925 a Porto Empedocle (Sicília), és considerat un dels màxims exponents de la novel·la negra italiana per la saga protagonitzada pel comissari Salvo Montalbano, nom en homenatge a l’escriptor barceloní Manuel Vázquez Montalbán, creador del detectiu Pepe Carvalho.

Va estar afiliat al partit comunista i va treballar en l’adaptació d’obres per a la ràdio i a la televisió.

Camilleri ha escrit nombroses novel·les policíaques, sempre amb Montalbano com a protagonista, com El gos de terracota (1996), El lladre de pastissets (1996), La veu del violí (1997), L’excursió a Tindari (2000) o Foguerada d’agost” (2006).

El 2014 va guanyar el prestigiós premi de novel·la negra Pepe Carvalho, que atorga el festival BCNegra. El novembre del mateix any va signar el manifest Deixin votar els catalans, juntament amb altres personalitats internacionals com Noam Chomsky o Dario Fo, entre d’altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

obituari

Mor als 63 anys Laurent Cantet, Palma d’Or de Canes per ‘La classe’

París
CULTURA

La Mostra Nacional de Teatre Amateur compleix vint anys a Pineda

PINEDA DE MAR

Un tribunal anul·la la condemna contra el productor Harvey Weinstein

Nova York
Cultura

Mor Mike Pinder, cofundador i teclista de The Moody Blues

ART

Una trentena d’obres aspiren al premi d’escultura Vila Casas

Palafrugell
art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona