Música

Rock, jazz i dansa amb so de cobla

El festival Amb So de Cobla de Palamós inclourà tres produccions pròpies, amb Obeses, Llibert Fortuny i CobosMika

La tercera edició tindrà lloc del 7 a l’11 d’agost, amb nou propostes entre la tradició i la modernitat

La tercera edició del festival Amb So de Cobla tindrà lloc del 7 a l’11 d’agost a diferents espais de Palamós, com ara el passeig del Mar, l’Arbreda Municipal i el parc del Convent dels Agustins, on s’han programat nou propostes, majoritàriament gratuïtes, que pretenen establir “lligams entre tradició i modernitat”, com va remarcar ahir Adrià Bauzó, codirector del festival amb Pau Marquès, en la presentació que va tenir lloc als serveis territorials de Cultura de Girona. A l’acte, hi van assistir també la directora general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural, Maria Àngels Blasco; l’alcalde de Palamós, Lluís Puig; Jordi Camps, de la Diputació, i Arnau Tordera, cantant del grup de rock Obeses, que protagonitzarà una de les tres produccions del festival: un concert amb la Cobla Berga Jove i el Cor d’Obeses –format per 12 veus–, que el 10 d’agost interpretaran “peces icòniques d’Obeses amb nous arranjaments, i repertori clàssic de la sardana, de Garreta, Ventura i Morera, per fer una reformulació de la història i gaudir de la puresa de la música”, segons Tordera, que va remarcar que la proposta, “suggestiva i esbojarrada”, va sorgir de la Cobla Berga Jove.

Amb So de Cobla també estrenarà el 8 d’agost Electro Cobla Sound, una trobada entre el saxofonista de jazz Llibert Fortuny i tres músics de cobla, coproduïda amb la Fira Mediterrània. El capítol de produccions es completarà el dissabte 10 d’agost, just abans del concert d’Obeses, amb un espectacle itinerant a càrrec de Coblatropic, una fanfara de vuit músics provinents de Biflats, i els ballarins de la companyia de dansa palamosina CobosMika.

A més de cites clàssiques com ara el 51è Aplec de la Sardana, el 28 de juliol –amb la Principal d’Amsterdam, entre altres cobles–, i el 19è Concert de la Costa Brava Memorial Ricard Viladesau, el 7 d’agost, el festival també inclourà el concert del 90è aniversari de La Principal del Llobregat, el 8 d’agost, i l’actuació del New Catalan Ensemble, que el 9 d’agost presentarà el seu llibre-disc basat en el Bestiari de Carner. Big Cat de Música Llatina, una formació de 14 músics sorgits de l’Esmuc, actuarà a Palamós el 9 d’agost i també passarà per Banyoles (11 de juliol), Figueres (13 d’agost) i Lloret (1 de setembre). L’exhibició de colles sardanistes, l’11 d’agost, i el curs d’instruments, el 26 d’octubre, completen el programa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Laia Arañó Vega
Historiadora i autora del llibre “El camp dels catalans”

“El govern a l’exili va voler concentrar els refugiats catalans en un únic camp”

Banyoles
societat

La biblioteca de Cassà de la Selva ja porta el nom de Maria Corominas

cassà de la selva
música

La cantant gironina Jost Jou debuta amb ‘MFQM’: més forta que mai

girona
poesia

Guillem Pérez: “El cor és el vehicle amb què avancen la lectura i la vida”

cadaqués
Cultura

Mor Eduard Lluís Muntada, la veu en català de Vyvyan, el punky d’‘Els joves’

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA