Música

Namina brilla en petites espurnes

La cantant torna amb ‘Ens endurem el vent’, un EP que ha creat i que va donant a conèixer cançó per cançó

Namina actuarà demà en el festival Espurnes de Llagostera, una localitat que coneix molt bé

Després d’haver publicat dos àlbums, Orlando (2014) i Ígnia (2016), la cantant i compositora Natàlia Miró do Nascimento, artísticament Namina , torna amb un nou treball creat i difós d’una manera diferent: Ens endurem el vent, publicat com sempre per Microscopi, és un EP format per quatre cançons que, des del maig passat, Namina ha anat publicant digitalment. Primer va ser M’he fet una esquerda a la clofolla i, tot seguit, Mala herba, Quin doll i la cançó que dona títol al disc , amb el corresponent videoclip . Namina presentarà aquestes i altres noves cançons demà a la tarda al festival Espurnes de Llagostera, que al llarg del dia inclourà també les actuacions gratuïtes de Joan Colomo, Les Anxovetes, Xarim Aresté, Els Carbonell, Ganxet Elèctric, Ninus, Crossing, Marion Harper, Joan Masdéu, Xavier Calvet i Cesc, al parc de l’Estació. Namina (veu i guitarra elèctrica) hi actuarà acompanyada per Xevi Matamala (sintetitzadors i percussions). La cantant està molt vinculada a Llagostera i aquest concert li fa una especial il·lusió. Les quatre cançons d’Ens endurem el vent són l’avançament d’un projecte més ambiciós: un llibre CD previst per a finals de la tardor vinent que inclourà poemes o textos poètics, cançons i il·lustracions. “En la mateixa obra hi haurà diferents coses que formen part de mi”, explica Namina, que posarà en marxa una campanya de micromecenatge a la plataforma de finançament col·lectiu Tot Suma .

Enregistrat, mesclat i produït per Joel Condal, el nou disc de Namina mostra el seu gust per “provar sempre noves sonoritats”. Les noves cançons s’han elaborat “separadament i amb molta més calma” que en el cas del més “explosiu” Ígnia. “Jo veig aquest disc molt diferent a l’anterior; en tres anys passen moltes coses”, diu aquesta dona, que, com explica a la cançó, s’ha fet una esquerda a la closca que tots tenim, per obrir-se al món i relacionar-se més amb els altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
Margarida Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie

Drama

‘Rosalie’, una dona barbuda contra la societat

animació

‘Hate songs’, ferides que no es curen