Arts escèniques

Més poesia que mai

Clara Peya, Pau Riba, Albert Pla i Pascal Comelade, entre els artistes que actuaran en el festival Poesia i + entre el 4 i el 14 de juliol al Maresme

Dos nous espais: la Casa Coll i Regàs, a Mataró, i l’església del Carme, a Caldes d’Estrac

El festival Poesia i + 2019 , que organitza la Fundació Palau Centre d’Art de Caldes d’Estrac, aposta enguany pel talent jove, per obrir el festival des de la poesia cap al treball en diferents registres i per acostar-se al patrimoni arqueològic de la comarca. El festival se celebrarà entre els dies 4 i 14 de juliol i tindrà lloc a Caldes d’Estrach, Canet de Mar, Mataró, Sant Andreu de Llavaneres, Alella, Arenys de Mar i Dosrius.

“Sense deixar d’atendre els clàssics i els nostres mestres, hem volgut donar espai als poetes més joves, com en el recital dels guanyadors del premi Francesc Garriga”, asseguren els organitzadors, que creuen que, “sens dubte, Palau i Fabre hauria signat aquesta aposta per la joventut i el futur”.

El festival també s’ha volgut fixar en l’àmbit de la música i l’experimentació vocals, amb artistes reconegudes com ara Mariona Sagarra i joves com ara Tarta Relena. “Sense la veu, la literatura seria una abstracció sense arrels”, afirmen en el programa.

Per continuar reivindicant el Maresme –“lliure, tropical i amb molts d’encerts”, afirmen–, el festival ha incorporat dos nous espais: la Casa Coll i Regàs, a Mataró, i l’església del Carme, a Caldes d’Estrac.

El festival reafirma també la seva aposta pels nous formats, com ara en l’acció-instal·lació de l’artista Carlos Bunga, que des de la suma de les arts, música, dansa i poesia, proposarà redescobrir el parc de Can Muntanyà.

Amb la imatge del festival, una cama amb un tatuatge, els organitzadors volen retre homenatge, afirmen, “a la intimitat i al compromís que cadascú té amb si mateix/a cap a la poesia”.

Pel que fa a la programació , el festival s’obrirà el dia 4 a la plaça de la Indústria de Canet de Mar amb la presentació de Flors que hi foren, el primer disc de Vladivostok, el projecte de la poeta Maria Cabrera i la pianista Irene Fontdevila. A l’escenari els acompanyaran la banda Vàlius, que també ha col·laborat en el disc. Tancaran aquest primera nit del festival el músic Pascal Comelade i el poeta Enric Casasses, en l’únic concert que tenen previst oferir aquest any.

Poesia i + tancarà edició el 14 de juliol al parc de Can Muntanyà, on es podrà resseguir l’acció-instal·lació de Carlos Bunga, i escoltar les propostes musicals del duo Tarta Relena, una de les sorpreses recents del panorama musical català i del cantautor asturià Rodrigo Cuevas.

Entremig hauran actuat Ivette Nadal i Caïm Riba, Pau Riba, Blanca Llum Vidal i Sara Fontán i Mireia Rivas i s’haurà fet la Nit de Poetes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda