Música

El Sónar, en mans del jutjat

Un jutge ha de dictaminar si s’ha vulnerat el dret a vaga dels ‘riggers’ en contractar una altra empresa

L’inici, dijous, del festival podria estar en risc si el jutjat creu que s’ha vulnerat el dret a vaga

Un jutge de Barcelona ha admès a tràmit la denúncia dels operaris encarregats del muntatge dels escenaris del Sónar, coneguts com a riggers, per presumpta vulneració del dret a vaga, després que Fira de Barcelona optés per contractar una altra empresa per substituir els treballadors que secunden l’aturada. En les properes hores, el jutge haurà de determinar si dicta unes mesures cautelars que podrien impedir l’inici, aquest dijous, del Sónar, que enguany se celebra de manera excepcional al juliol, ja que tot el mes de juny el recinte de l’Hospitalet de Llobregat va estar ocupat per la fira de maquinària tèxtil ITMA.

Els nous treballadors contractats per la Fira avançaven ahir en les tasques de muntatge, un fet, segons denuncien els riggers, que vulneraria el seu dret a vaga. Els riggers, que demanen que la subrogació dels seus contractes formi part del plec de condicions del concurs per a les empreses que organitzin esdeveniments a les seves instal·lacions de Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat, van iniciar dijous passat la vaga i han protagonitzat diverses protestes a les portes del recinte. El col·lectiu assegura que fa quinze anys que s’encarrega de muntar els elements aeris dels esdeveniments que se celebren a la Fira sigui quina sigui la companyia que hagi guanyat el concurs.

Fonts del Sónar, per la seva part, asseguraven ahir a l’agència ACN que “el festival se segueix muntant tal com estava previst” i el Departament de Cultura, fins i tot, va emetre un comunicat ahir a la tarda confiant que la 26a edició del festival de música se celebrarà amb normalitat atesa “la importància del festival per a la cultura del país”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona