Cinema

El CoNCA recomana dotar la Filmoteca de Catalunya de personalitat jurídica pròpia

L’avaluació de l’equipament conclou que una major autonomia ampliaria les seves possibilitats de finançament

El Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA) recomana que la Filmoteca de Catalunya guanyi autonomia i assoleixi la personalitat jurídica pròpia com la majoria d’equipaments nacionals catalans, entre altres raons, per ampliar les seves possibilitats de finançament.

Al respecte, també considera que els recursos de la Filmoteca haurien d’obrir-se al suport econòmic d’altres administracions i al mecenatge.

Aquesta és la principal observació que ha fet el CoNCA en el seu informe de seguiment (2015-2018) posterior a l’avaluació estratègica que havia realitzat prèviament a la Filmoteca, com a deu altres entitats de la seva dimensió.

El CoNCA realitza avaluacions estratègiques dels equipaments culturals de la Generalitat des del 2012, amb l’objectiu d’assenyalar les possibilitats de millora, incidir en la seva eficiència i incrementar el seu impacte públic.

El sistema que duu a terme s’ha aplicat fins al moment a deu entitats de caire nacional i una més es troba enguany en procés d’avaluació (l’Arxiu Nacional de Catalunya).

També es realitzen informes de seguiment dels equipaments prèviament analitzats, i ara ha estat el torn de la Filmoteca de Catalunya, en el quadrienni 2015-2018.

L’Informe constata “dificultats de governança” de l’equipament, i per això apunta a la necessitat d’una major autonomia. Al seu entendre, la “dependència actual” d’una sola administració limita les possibilitats de finançament, i recomana que s’obri “al suport econòmic d’altres administracions i del mecenatge”.

En referència a la reorganització interna, l’informe recomana la creació d’un consell assessor, amb representació del sector audiovisual, acadèmic i professional, que doni suport col·legiat a l’actuació dels responsables tècnics de l’equipament.

A més, posa de manifest la necessitat de desenvolupar un pla estratègic (base d’un futur contracte programa amb l’administració a la qual és adscrita), la reorganització dels espais de la seu del Raval i la implantació del ticketing online propi.

Com a continuació de la tasca que es desenvolupa, es recomana l’expansió territorial dels serveis pedagògics, mitjançant nous projectes propis o col·laboracions amb les entitats del barri i la ciutat, i la institucionalització de les col·laboracions amb els grups d’investigació per refermar el seu paper com a portal de recerca del cinema.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Faulkner, l’autor de les mil veus

Barcelona
MÚSICA

Guillamino: “A la música del país, li falta un sentiment una mica més de tribu”

BARCELONA
música

Lecocq debuta amb ‘Sous la glace / Sota el gel’, un manifest bilingüe contra la superficialitat

la bisbal d’empordà
Crítica
música

Blau de Colònia

GIRONA
calonge

L’Orquestra Di-versiones encapçala el cartell del tercer OncoMusic Fest

calonge

Llum verda a la nova biblioteca central pendent de trobar el finançament de 13,9 milions

SANT CUGAT DEL VALLÈS
TEATRE

El TNC aborda la crítica al sistema judicial amb ’Els criminals’

BARCELONA
Cultura

Adeu a Lorena Velázquez, la reina del cinema fantàstic

novetat editorial

Laurent Binet presenta una novel·la epistolar i detectivesca

Barcelona