Música

Sónar planetari

El festival posa en relleu el caràcter marcadament global de l’edició d’enguany, amb Káryyn i Muqata’a

El Sónar va posar ahir en relleu el caràcter global de la seva 26a edició –hi desfilen artistes de 36 països i, per primer cop, dels cinc continents– amb una segona jornada diürna en què es van poder veure, entre d’altres propostes, el primer músic palestí que trepitja el festival (Muqata’a, reconegut com a padrí del hip hop a Ramal·là i protagonista, a primera hora de la tarda, d’una sessió de ritmes no precisament convencionals) l’artista d’origen sirià i armeni establerta a Los Angeles Káryyn, que, protegida per tres grans estructures amb paper vermell de cel·lofana i servint-se, al principi, d’ecos sonors de la Síria ancestral, va fer de seguida ben evident qui és la seva influència principal: Björk.

La d’ahir al Sónar, d’altra banda, va ser una jornada per començar a tastar els primers joves talents de l’escena estatal de música urbana de l’edició d’enguany (el granadí Dellafuente, conjugant flamenc i trap, i Virgen María, filla de l’actriu Verónica Forqué i performer radical) i també per ballar, a la gespa artificial del Sónar Village, amb l’estimulant coctelera –trap, house, jazz– de Masego. Llançant roses a l’audiència i amb una samarreta del Reial Madrid que no li va ser obstacle per guanyar complicitats, aquest artista jamaicà criat en una comunitat cristiana de Virgina, als Estats Units, d’on els seus pares eren pastors, va revelar-se com un dels noms del dia ja fos rapejant o fent bufar un saxo. Menció especial, també, i en qüestions de rap, per a Lomepal, MC del multicultural Districte 13 de París que, en el seu debut a Barcelona, va fer-se acompanyar d’una dotzena de col·legues per fer-la grossa al Sonar Hall.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda