Arts escèniques

Cultura

A l’altra banda del túnel de Bracons

Conviden a reflexionar amb un espectacle sobre el desè aniversari de l’obra

El punt de partida són els dibuixos d’escolars de banda i banda

La gestació del projecte de l’eix Vic-Olot, que inclou el túnel de Bracons, va ser, ben mirat, un espectacle: les performances imaginatives de Salvem les Valls per denunciar l’obra que es volia fer, estudis i contraestudis per justificar o denunciar el projecte, debats encesos al Parlament i als ajuntaments afectats o beneficiats... Deu anys després de l’obertura del túnel, s’hi ha volgut reflexionar des del món de la cultura i els teatres Principal d’Olot i Cirvianum de Torelló van convidar 500 nenes i nens de 10 anys, és a dir, que van néixer aquell any, a imaginar-se i a dibuixar els suposats éssers que sortirien del forat fet per les màquines des de banda contrària de la serra de Llancers, la que parteix Osona i la Garrotxa. Eren alumnes de les escoles de La Bòbila, Verntallat, Vall del Ges, Escola Municipal d’Expressió d’Olot i Escola d’Arts Plàstiques de Torelló.

El resultat ha estat recollit pels actors de Túnels Connexions Teatrals, dirigits per Maria Codinachs, i ahir al vespre es va poder veure al Firal d’Olot. De fet, s’havia d’estrenar a l’abril, coincidint amb la data exacta de l’obertura de Bracons, però ho va impedir la lesió d’un dels actors. Superat aquest contratemps, Eduard Autonell, Júlia Clarà i Jordi Font van interactuar amb el públic amb humor, música, dansa, moviment i circ, amb l’espectacle Sortir del tu, en alguns moments un xic gamberro. Guiats pel solo de guitarra elèctrica d’un obrer perforador del túnel, dos dels personatges caracteritzats amb les aportacions dels alumnes participants van sortir del forat, al principi d’una manera més tímida i, posteriorment, més desinhibida. Els tres actors van convidar el públic –assegut a les grades del Firal Petit– utilitzant el llenguatge corporal a reflexionar com les persones es relacionen amb les coses desconegudes, les relacions humanes, internes i externes, i els lligams de l’amor i del desig.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE
bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
M. Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie

Drama

‘Rosalie’, una dona barbuda contra la societat