Cinema

La nova narrativa

En el marc de l’exposició ‘Quàntica’, el CCCB està programant nou pel·lícules relacionades dins del cicle de cinema Gandules’19

La física quàntica convida a pensar en bifurcacions, multiplicitats i realitats paral·leles

L’exposició Quàntica, que es pot veure al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) fins al 24 de setembre, aporta claus per entendre els principis de la física quàntica i ho fa a través del treball creatiu conjunt de científics i artistes. El projecte convida a explorar els nous paradigmes de la ciència moderna per poder-los valorar i criticar.

Dins el marc, o més ben dit, de la temàtica d’aquesta exposició, tindrà lloc al Pati de les Dones del CCCB el cicle de cinema d’estiu Gandules’19, els dimarts, dimecres i dijous, des del passat 6 d’agost fins al 22 del mateix mes, a les deu del vespre.

Universos paral·lels, viatges en el temps o abolicions de l’ordre racional són protagonistes del cicle. El CCCB proposa nou pel·lícules en què conceptes derivats de la revolució quàntica han inspirat la creació de nous imaginaris. El cicle ha estat comissariat pel crític de cinema Jordi Costa.

La gradual infiltració en l’àmbit de la cultura popular de conceptes derivats de la tercera gran revolució en la història de la cosmologia no només ha inspirat la creació de nous imaginaris en les ficcions de gènere fantàstic, sinó que també ha posat en crisi la concepció tradicional del relat. De tot model de relat. Un univers en expansió accelerada cap al seu col·lapse no sembla un hàbitat natural per als discursos tancats de naturalesa monolítica.

Les revelacions de la física quàntica conviden a pensar en bifurcacions i multiplicitats, en realitats paral·leles i identitats inestables, i connecten amb alguns plantejaments radicals d’una filosofia de la postmodernitat que va detectar la caducitat dels grans relats unitaris.

Programa

Les sis pel·lícules que es poden veure en el que queda de mes són: Uncle Boonmee recuerda sus vidas pasadas (Uncle Boonmee who can recall his past lives), d’Apichatpong Weerasethakul (dimarts 13); Symbol (Shinboru), de Hitoshi Matsumoto (dimecres 14); Mind Game (Maindo Gêmu), de Masaaki Yuasa i Koji Morimoto (dijous 15); Fish & Cat (Mahi va gorbeh), de Shahram Mokri (dimarts 20); Donnie Darko, de Richard Kelly (dimecres 21), i el es cicle clou el dijous 22 amb una sessió doble: La Jetée, de Chris Marker, i T’estimo, t’estimo (Je t’aime, je t’aime), d’Alain Resnais.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

música

La cantant kurda Aynur Dogan encapçala el FIMPT de Vilanova i la Geltrú

vilanova i la geltrú
MÚSICA

La periodista empordanesa Georgina Arnau debuta en la música com Genna amb ‘El pacte’

castelló d'E.
art

El ‘Bestiari’ de Carlos Casas porta a Venècia sons i imatges d’onze parcs naturals catalans

venècia
Crítica

Quant n’hem d’aprendre!

música

Cala Vento guanya amb ‘Casa Linda’ els Premis Min al millor disc de rock i al millor disc de l’any

torroella / figueres
guardó

Raimon rebrà el Premi Prat de la Riba 2024 de l'IEC la diada de Sant Jordi

barcelona
Cultura

Mor Feliu Trujillo, prestigiós ceramista artístic d’Esparreguera

TEATRE

Gorina trasllada a ‘Ifigènia’ el dolor de totes les dones sacrificades

BARCELONA

El festival Flors i Violes espera batre rècords de públic

palafrugell