Música

Salitja sona a cançó

Setze grups i solistes participaran demà en el 41è Concurs de Cançó de Salitja, que es manté com un dels clàssics de l’estiu i estrena carpa exclusiva per a artistes

La majoria dels participants procedeixen de les comarques gironines i de Barcelona

Demà, dijous, és 15 d’agost, dia de la Verge, i per tant arribarà puntual a la seva cita el Concurs de Cançó de Salitja, un dels grans clàssics de l’estiu, que després de quaranta edicions continua tenint tant atractiu per als músics que hi busquen una oportunitat –i un premi en metàl·lic, que també ajuda– com per al públic que cada any omple l’envelat on es desenvolupa el festival, que aquest any estrena una petita carpa al costat per als artistes, que farà les funcions de camerinos.

Un total de 16 grups i solistes actuaran demà en la 41a edició del Concurs de Cançó de Salitja, la majoria provinents de diferents poblacions de les comarques gironines i de Barcelona. Entre els participants hi haurà músics de llarga trajectòria com ara Eduard Carreras, històric de l’escena del blues a Girona, que presenta la cançó Bon cop de pal, i Projecte Mau (Sarrià de Ter), que competeix en el concurs amb No m’atabalis. També és de Girona el grup Bakus, autor de la cançó Terra venuda. D’altres punts de les comarques gironines són Relat, de Sant Gregori (Contratemps); Estiula, de Ripoll (El leader de la nit); Mar Marí, de Palamós (El meu fons) i Emma Youth, de Cassà de la Selva, que cantarà Illa eterna.

De Barcelona arribaran Robin’s Secret, amb Ulls de mar; Lia Sampai, amb Pinyols de gel; Metacrani, amb Sang de traïdors; Opció2, amb La carretera; Maravint, amb Què somio jo, i Maria Forment, amb Un bes. De Badalona prové Nicòmac, que interpretarà Mare!, i de Mataró, el cantautor Niel Laz, que ha presentat al concurs el tema Avions de paper. Qui, en principi, farà més quilòmetres serà el grup Petites Grans Coses, que es desplaçarà a Salitja des de la Selva del Camp per provar sort amb una cançó titulada Negritu.

Els participants podran aconseguir un dels quatre guardons de la vetllada, tres decidits pel jurat i el popular que voten els assistents al concurs, que començarà a les 19 h, amb entrada gratuïta. El primer premi està dotat amb 800 euros, aportats per l’Ajuntament de Vilobí d’Onyar; el segon, amb 400 euros, que lliura el poble de Salitja, i el tercer, amb 200 euros, per cortesia de l’empresa Gespromat. El premi popular comporta una estada a la granja familiar Mas Bes.

Pinxorockibirra

La festa major de Salitja continuarà divendres amb un sopar popular i l’espectacle Bona nit, benparits!, de Fel Faixedas. Dissabte tindrà lloc un sopar de pinxos amb la música de Toni Beiro (21 h) i a continuació arribarà un altre gran clàssic estiuenc, el festival Pinxorockibirra, que aquest any inclourà les actuacions de Bazaga’s, Empty Cage, Elisma i Drinkin’ Brothers, a partir de dos quarts de dotze d’una nit molt llarga.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia