Llibres

El carnaval i el comerç, a estudi

El setè premi de recerca local de Castell-Platja d’Aro tria projectes sobre aquests dos puntals del municipi

Els guardonats són Carles Torrent i Vilà i, d’altra banda, Josep Víctor Gay i Carlus Gay

El jurat de la setena edició del premi Jordi Comas de recerca local de Castell-Platja d’Aro, impulsat per l’Ajuntament a través de la biblioteca Mercè Rodoreda, ha concedit un doble guardó i ha premiat dos projectes de recerca: El comerç de la sorra, del comunicador i fotògraf ganxó Carles Torrent i Vilà, i El Carnaval de Platja d’Aro: origen, història i evolució, presentat conjuntament pels periodistes gironins Josep Víctor Gay Frías i Carlus Gay i Puigbert, pare i fill. El premi està dotat de 4.500 euros i la publicació dels treballs de recerca en format de llibre.

El premi Jordi Comas de recerca local tria projectes inèdits que puguin esdevenir un treball de recerca sobre Castell-Platja d’Aro i s’Agaró en qualsevol àmbit: geografia, història, economia, turisme, aspectes socials, esportius, culturals, mediambientals, biografies, folklore, etc. El jurat de la darrera convocatòria el van formar el llavors regidor de Cultura de l’Ajuntament, Lluís Pujol; el director de la revista Gavarres, Pitu Basart; l’editor de la Revista del Baix Empordà, Gerard Xarles, i el director de la Fundació Jordi Comas, Lluís Poch. En aquestes moments ja és oberta la convocatòria del 2019, que ha fixat com a data de lliurament de propostes el 5 d’octubre.

El comerç de la sorra, de Carles Torrent i Vilà, pren la platja Gran com a epicentre de tota la revolució comercial del municipi. La sorra es veu com el pol d’atracció i el fonament d’una economia que va fer possible tant el creixement turístic com la configuració de la característica silueta urbana de Platja d’Aro. A partir d’aquí, l’autor vol explicar l’impacte que el comerç ha tingut en el municipi i, de retruc, a tota la Costa Brava.

Pel que fa a El Carnaval de Platja d’Aro: origen, història i evolució, Josep Víctor i Carlus Gay analitzaran els antecedents i les diverses etapes d’aquesta celebració emblemàtica, ja des de finals del segle XIX, fins a arribar al seu format actual i a la seva contribució a la promoció turística del municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

obituari

Mor als 63 anys Laurent Cantet, Palma d’Or de Canes per ‘La classe’

París
CULTURA

La Mostra Nacional de Teatre Amateur compleix vint anys a Pineda

PINEDA DE MAR

Un tribunal anul·la la condemna contra el productor Harvey Weinstein

Nova York
Cultura

Mor Mike Pinder, cofundador i teclista de The Moody Blues

ART

Una trentena d’obres aspiren al premi d’escultura Vila Casas

Palafrugell
art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona