Música

Arteta tanca un Cap Roig massiu

La soprano basca va protagonitzar ahir un recital benèfic amb música de populars bandes sonores

El festival ha aplegat 43.467 espectadors en 25 concerts, onze dels quals amb tot venut

La soprano basca Ainhoa Arteta va tancar ahir la 19a edició del Festival de Cap Roig amb un recital centrat en conegudes peces de bandes sonores del cinema. El concert, circumscrit en la vetllada solidària que impulsa el festival des de fa uns anys, va ser en benefici de l’Associació Acompanyart, una entitat gironina que treballa amb la finalitat de convertir els espais d’atenció sanitària infantil en un entorn més càlid i acollidor als ulls i experiència de nens i nenes.

Amb el concert d’Arteta, que es va fer acompanyar per la GIOrquestra, dirigida per Andrés Salado, Cap Roig va posar punt final a una edició saldada amb 43.467 espectadors en 25 concerts, onze dels quals amb entrades exhaurides i un índex d’ocupació del 86,7%. D’aquesta manera, el festival retorna a les xifres del 2017, després d’una edició rècord, la del 2018, amb 56.000 espectadors (tot i que amb quatre concerts més).

El director del Festival de Cap Roig i president de Clipper’s Live, Juli Guiu, es mostrava ahir “molt satisfet” amb les xifres d’enguany. “Hem apostat per un ampli cartell d’artistes que abastava diferents gèneres, sempre prevalent la qualitat i les figures més destacades del panorama musical nacional i internacional del moment”, va assegurar. Per la seva part, Jaume Giró, director general de la Fundació Bancària La Caixa, patrocinador principal de l’esdeveniment, celebrava “la plena consolidació d’aquesta cita cultural en el circuit internacional de festivals d’estiu”. “El festival no seria el que és sense l’entorn en el qual es du a terme. Per això el nostre compromís amb Cap Roig va més enllà de les dates estiuenques”, va assegurar.

A Cap Roig hi han actuat aquest estiu artistes com ara Nile Rodgers & Chic, Sting, Diana Krall, Silvia Pérez Cruz & Marco Mezquida, Maluma, Ben Harper & The Innocent Criminals, Liam Gallagher, Pastora Soler, Luis Fonsi, Rozalén, Jamie Cullum, Katie Melua, Jorge Drexler, Eros Ramazzotti i David Bisbal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MÚSICA

Joan Manuel Serrat, premi Princesa d’Astúries de les Arts 2024

BARCELONA
RIPOLL

Ramon González i Montse Bastons guanyen els Jocs Florals Comte Guifré

RIPOLL
MÚSICA

El festival de Dixieland torna al carrer

TARRAGONA
GIRONA

Vuit actuacions musicals i teatrals en el Pati Cultural 2024

GIRONA
CrÒNICA

Un Sant Jordi fred, però esplendorós

TEATRE

La Perla 29 incorpora un ‘Zoo de vidre’

BARCELONA
CRÒNICA

Banyoles, lectora i novel·lada

crònica

Diada radiant en el retorn a l’essència

crònica

Una sola música que tothom balla com vol