Arts escèniques

Una tardor a Olot

Chicuelo i Marco Mezquida, Pau Riba, Albert Pla i Dagoll Dagom actuaran a la ciutat dins de l’oferta cultural dels pròxims mesos, que conté 127 propostes

Els sevillans Atalaya Teatro portaran la seva adaptació d’‘Así pasen cinco años’, de García Lorca

Per als quatre mesos finals de l’any, l’Ajuntament i diverses entitats olotines han preparat 127 activitats de caire cultural, entre música, teatre, exposicions, cinema, tallers, xerrades i una presentació editorial. La intenció dels seus promotors és arribar a un públic com més ampli millor, va recalcar, la setmana passada, el director de l’àrea de Cultura de l’Ajuntament, Ricard Sargatal, en la presentació de la guia on s’expliquen totes les activitats. Reflex d’aquesta voluntat és la varietat de gèneres i formats, adreçades a adults i mainada, incloses propostes que busquen la implicació de l’espectador, que és una altra de les fites plantejades. A banda de les actuacions individuals, els pròxims mesos tindran lloc el festival del foc i de la llum Lluèrnia, el Veus, de música vocal, i El Petit Forat, de teatre en espais reduïts o singulars. Les entrades es posen a la venda aquesta setmana.

Apostes segures

Si ens atenim a noms consolidats, destaquen les actuacions dels incombustibles Dagoll Dagom (que amb T de Teatre portaran La tendresa), Albert Pla (amb Miedo, un espectacle multimèdia que gira a l’entorn de les pors) i Pau Riba (l’espectacle de rememoració del seu disc llegendari Dioptria, publicat fa mig segle), així com el duo Chicuelo i Marco Mezquida (guitarra flamenca i piano jazzista, respectivament), acompanyats del percussionista Paco de Mode, amb el seu ja famós No hay dos sin tres, un espectacle que ha aconseguit una gran resposta de públic i crítica.

Atalaya

En arts escèniques, cal remarcar la presència d’Atalaya Teatro, la prestigiosa companyia sevillana, especialitzada a versionar els clàssics. Interpretaran Así que pasen cinco años, de García Lorca.

En música, agosarats

Si en una disciplina es nota un cert risc en la nova programació és en la musical. El públic olotí podrà sentir, per exemple, el trio de Yuhan Su, Zbigniew Chojnacki i Ramon Prats, un grup de jazz experimental que presentarà el fruit de la seva residència creativa a l’Espai Marfà de Girona. En aquest apartat cal posar-hi també la brasilera Dom La Nena, una compositora, cantant i violoncel·lista que la crítica ha qualificat com la “revelació de la cançó dels darrers anys”.

La quota local

La indispensable aportació local es tradueix, entre altres propostes, en la presentació del darrer disc de Joan Josep Mayans, Antic d’amor, inspirat en poemes de Joan Teixidor, i en el quartet de jazz de Dani López, que tocarà els temes agrupats amb el nom de Perspectives i retrats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia