Música

L’Escala busca que el 2020 sigui Any Avi Xaxu

L’Ajuntament ha iniciat els tràmits per tal que la Generalitat ho decreti

L’Ajuntament de l’Escala ha proposat a la Generalitat de Catalunya que decreti l’Any 2020 com l’Any Avi Xaxu, en commemoració del 150è aniversari del naixement del mestre i compositor de sardanes Josep Vicens i Juli, Avi Xaxu, que va néixer el 15 de gener de l’any 1870 a l’Escala, on se’l considera una de les figures més destacades i polifacètiques que mai hagi tingut la vila costanera.

L’Agrupació Sardanista Escalenca Avi Xaxu va proposar a l’Ajuntament de l’Escala la commemoració dels 150 anys del naixement del compositor amb un triple objectiu: redescobrir i difondre la figura humana de Josep Vicens i Juli entre el públic general, el públic sardanista i les noves generacions; així mateix per poder recuperar i difondre l’obra musical de l’Avi Xaxu, en els seus diferents gèneres, i per reivindicar la importància que la figura del Xaxu ha ocupat i té en el món cultural i musical català.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia