Llibres

Dotze novel·les aspiren a guanyar la tercera edició del Premi Òmnium a la millor novel·la de l’any

Irene Solà, Martí Domínguez, Toni Sala, Adrià Pujol, Ramon Erra, Montse Barderi o Neus Canyelles, entre els seleccionats

Dotze novel·les publicades entre novembre del 2018 i octubre del 2019 han estat seleccionades com a candidates a guanyar el Premi Òmnium a la millor novel·la de l’any.

Es tracta de la tercera edició del guardó dotat econòmicament a obra publicada amb 20.000 euros directes per al guardonat i 5.000 euros més destinats a promoció. El premi es lliurarà a finals de gener.

Entre les obres seleccionades hi ha Banderes dels altres (Proa) de J. N. Santaeulàlia; Canto jo i la muntanya balla (Anagrama) d’Irene Solà; Ciutat de Mal (Angle Editorial) de Jaume C. Pons Alorda; L’esperit del temps (Proa) de Martí Domínguez; La memòria de l’aigua (Columna) de Montse Barderi; La veritable història d’una mentida (Univers) de Ramon Erra; Les millors vacances de la meva vida (Empúries) de Neus Canyelles; Lítica (Males Herbes) de Lucia Pietrelli; Míster Folch (Empúries) d’Adrià Pujol Cruells; Persecució (L’Altra Editorial) de Toni Sala; Sis nits d’agost Jordi Lara, i Zona zero (LaBreu Edicions) de Núria Busquet.

Les obres han estat seleccionades per un comitè d’experts format per l’editor Bernat Puigtobella, el cap del servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya Josep Vives, i les llibreteres Mireia Perelló i Olga Federico.

A partir d’aquesta llista, un jurat format per Rosa Cabré Monné, Maria Dasca Batalla, Carme Gregori Soldevila, Oriol Izquierdo Llopis i Xavier Pla Barbero donaran a conèixer els tres finalistes el pròxim 17 de desembre.

A través d’ un comunicat de l’entitat , el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, condemnat a 9 anys de presó, ha insistit que l’entitat segueix fidel als seus objectius fundacionals i seguirà “treballant incansablement per la llengua i la cultura i fer que les lletres catalanes tinguin un sistema literari comparable en exigència i ambició al de qualsevol altre lloc del món”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Faulkner, l’autor de les mil veus

Barcelona
MÚSICA

Guillamino: “A la música del país, li falta un sentiment una mica més de tribu”

BARCELONA
música

Lecocq debuta amb ‘Sous la glace / Sota el gel’, un manifest bilingüe contra la superficialitat

la bisbal d’empordà
Crítica
música

Blau de Colònia

GIRONA
calonge

L’Orquestra Di-versiones encapçala el cartell del tercer OncoMusic Fest

calonge

Llum verda a la nova biblioteca central pendent de trobar el finançament de 13,9 milions

SANT CUGAT DEL VALLÈS
TEATRE

El TNC aborda la crítica al sistema judicial amb ’Els criminals’

BARCELONA
Cultura

Adeu a Lorena Velázquez, la reina del cinema fantàstic

novetat editorial

Laurent Binet presenta una novel·la epistolar i detectivesca

Barcelona