Art

Tres exploracions sobre la natura

Les Bernardes de Salt presenta fins al 27 de desembre un nou cicle d’exposicions, comissariat per Pere Parramon i Laura Cornejo, dedicat a la natura a partir de la visió que n’ofereixen tres artistes: Enric Llevat, Arnau Blanch i Paola Idrontino. En l’obra de tots tres, la naturalesa és presentada en els seus aspectes més primigenis i enigmàtics, fins a generar, cada un amb els seus procediments, unes peces de colors explosius i formes inusuals i capricioses.

A la sala Berta Casas, l’artista tarragoní Enric Llevat, que aborda la pintura a la manera d’un assaig líric i filosòfic, se serveix a Biogenètics de tècniques predominantment orientals per representar formes oníriques i abstractes que evoquen paisatges marins o lunars, però també formes orgàniques que remeten a la composició de l’aigua, un dels elements naturals més presents en el seu treball, tant en l’aspecte formal com en el simbòlic.

A Twilight Zone, exposat a la sala Photo, Arnau Blanc, una jove promesa de la fotografia, segons els comissaris, explora les possibilitats tant del mitjà fotogràfic com del vídeo i la instal·lació per experimentar amb formes psicodèliques que transporten l’espectador a diversos estats emocionals.

Finalment, a la sala Sant Jordi, l’artista italiana establerta a Barcelona Paola Idrontino fa ús de tècniques tradicionals de l’art tèxtil, combinant les fibres amb materials inesperats, tant nous com reciclats, fins a crear l’impactant assemblage escultòric Evanescent, i una sèrie d’altres escultures teixides i cosides a mà, que inviten a reflexionar sobre el món submarí i la degradació dels bancs de corall a causa de l’escalfament dels oceans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia