Llibres

Divulguen Joan Torrent, biògraf de Jules Verne

La biblioteca municipal Octaci Viader de Sant Feliu de Guíxols ret homenatge aquests dies a l’historiador local Joan Torrent i Fàbregas (1901-1996), que, a banda de la tasca de recerca, destaca per ser el primer biògraf de l’escriptor Jules Verne a l’Estat espanyol. Després d’una conferència inaugural sobre el pes i la relació de Verne amb el món científic –a càrrec de Jesús Navarro, investigador adscrit al CSIC a la Universitat de València, divendres–, dissabte, la sala Panyelles del monestir va ser la seu de la jornada Entre Verne i Verdaguer. L’univers científic, geogràfic i literari de Joan Torrent i Fàbregas (1901-1996). S’hi van analitzar les aportacions de Torrent a la divulgació de Verne, com a primer biògraf hispànic –per part de Pasqual Bernat (UAB)–, i altres vessants de l’obra i la influència de l’escriptor francès, la figura del mateix Torrent en el context de recerca històrica –amb una ponència de l’historiador guixolenc Àngel Jiménez– i aspectes de la trajectòria literària de Jacint Verdaguer, que Torrent també va investigar profusament amb la col·laboració en deu volums de l’Epistolari.

En paral·lel, la biblioteca ofereix fins al 5 de desembre una petita exposició sobre l’obra i la figura de Jules Verne, amb suport de la Societat Hispànica Jules Verne, la Societat Catalana d’Història de la Ciència i la Tècnica i el museu d’història local. I el 30 de novembre (12 h) oferiran una sessió de contes sobre La familia ratón de Jules Verne amb la companyia de titelles NAIP.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia