Cinema

Busquen solució per reobrir Las Vegas de Figueres, tancat des de l’octubre

La darrera sessió de cinema va ser el 31 d’octubre, dins la programació del Festival Gollut del Cineclub Diòptria

Els cinemes Las Vegas de Figueres no han aixecat les persianes aquest mes de novembre. Les dificultats econòmiques del projecte fa mesos que se saben i ara sembla que Ventura Pons, el seu promotor, ha dit prou.

Això, però, no vol dir necessàriament que Las Vegas deixi d’oferir sessions de cinema. Segons fonts municipals consultades, l’Ajuntament està treballant des de fa unes setmanes per facilitar la continuïtat. La solució trobada és l’entrada d’un nou programador, però l’acord és privat, entre el propietari del local i el programador. No sembla que a hores d’ara estigui tancada l’entesa, però podria estar-ho en les pròximes setmanes. La solució implicaria la rescissió del contracte amb l’empresa de Ventura Pons i la formalització d’un nou contracte de lloguer. El programador disposat a agafar el relleu no vol haver d’invertir en el nou espai, de manera que vol disposar dels projectors ara instal·lats a les sales.

La darrera sessió es va fer el 31 d’octubre passat, amb l’emissió del documental L’escriptor d’un país sense llibreries, de Marc Serena, i el curt Fluvius, de Pere Puigbert. La darrera sessió dins la programació del cinema Las Vegas és del 13 d’octubre.

Els cinemes Las Vegas es van inaugurar en la darrera etapa el 6 d’abril de l’any passat. L’aventura de Ventura Pons ha durat un any i mig. Es va tardar uns deu dies a poder obrir les quatre sales. No va ser, però, l’obertura definitiva perquè per diverses circumstàncies. com ara la falta de permisos, fins l’estiu del 2018 no va obrir amb continuïtat. Les sales són de propietat privada, però el projecte va tenir el 2018 el suport econòmic de l’Ajuntament de la ciutat, una circumstància que ha arrossegat polèmica fins ara. Es qüestiona la inversió feta llavors, que es va xifrar en 350.000 euros, sense que l’Ajuntament tingués cap garantia de continuïtat del projecte.

LA DATA

31.10.2019
Darrera sessió.
Aquest dia s’hi va veure el documental ‘L’escriptor d’un país sense llibreries’ i el curt ‘Fluvius’.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia