Art

El MNAC s’ampliarà al pavelló Victòria Eugènia el 2021

La Generalitat aportarà 2,5 MEUR per acondicionar l’espai, que es preveu que obri amb una exposició sobre Gaudí

Els plans per ampliar el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) comencen a ser una realitat. En una reunió del patronat celebrada aquest dimarts a la tarda, l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat i l’Estat han donat llum verda perquè l’equipament pugui expandir-se en el termini de dos anys al pavelló Victòria Eugènia, que es convertirà en una nova sala d’exposicions temporals de 2.500 metres quadrats.

El Departament de Cultura s’ha compromès aportar una partida de 2,5 milions d’euros –supeditats a l’aprovació dels nous pressupostos de la Generalitat– per a condicionar l’espai.

La primera mostra temporal que acolliria el nou pavelló es dedicarà a Gaudí, gràcies a la col·laboració de l’equipament amb el Museu d’Orsay i la Fundació La Caixa.

El patronat del MNAC va aprovar fa uns mesos els plans d’ampliació del museu i el mateix director, Pepe Serra, va expressar el juliol passat la intenció que l’expansió completa fos una realitat en un horitzó “teòric” del 2029. Ara, les institucions públiques que conformen el consorci han aprovat la primera fase del projecte.

El consistori barceloní –que ja havia fet una primera adequació d’uns 6.000 metres quadrats a l’espai– ha cedit el pavelló al MNAC per al seu ús, materialitzant una de les reclamacions històriques de l’equipament cultural.

Paral·lelament, el Departament de Cultura ha confirmat a la reunió del patronat que destinarà 2,5 milions per a les obres, condicionats a l’aprovació dels nous pressupostos de l’executiu català. La inversió es començarà a executar l’any 2020.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia