Música

Un Nadal a ca les Neddermann

Les germanes Meritxell i Judit Neddermann canten ‘El noi de la mare’ i ‘Santa nit’ en un primer disc conjunt

“A casa, la besàvia es posava a cantar ‘El petit vailet’i, en plena eufòria, la seguíem totes”

Tot i que la Meritxell, pianista, té ja enllestit per al febrer un disc en solitari i la Judit, cantant, en prepara un altre per a l’abril amb l’oficina de management d’Alejandro Sanz, amb qui va col·laborar en l’últim disc i en diversos concerts d’estadi durant l’estiu, les dues germanes Neddermann han trobat el temps per editar el seu primer disc conjunt. S’anomena Present (Satélite K) i aplega sis nadales tradicionals (El desembre congelat, El noi de la mare, El petit vailet, Pastorets de la muntanya, Muntanyes regalades i Santa nit), una cançó veneçolana i una musicació del Prec de Nadal (“un poema preciós amb una lletra molt profunda”, diu la Meritxell) de Salvador Espriu. “A casa, per Nadal, la nostra besàvia es posava sempre a cantar les estrofes d’El petit vailet i, la resta, en plena eufòria, la seguíem amb les tornades”, recorda Meritxell Neddermann, reinstal·lada a Vilassar de Mar després d’una experiència acadèmica i professional de set anys als Estats Units. “A casa –afegeix la Judit– s’escoltaven força discos de Nadal d’aquells americans, també. Recordo, de petites, el de Babyface mentre jugàvem o els de Michael Bublé i Destiny’s Child que ens posava la mare quan fèiem el pessebre i muntàvem l’arbre.”

Amb Miquel Àngel Cordero al contrabaix i Arnau Figueres a les percussions, i les col·laboracions també de Ferran Savall cantant El noi de la mare i Aleix Tobias a la pandereta, les germanes Neddermann s’agafen en el disc la petita llicència de fer lleugers canvis de lletra i defugir “carrincloneries extremes”. Incloure-hi, d’altra banda, una nadala típica, en aquest cas, de Veneçuela, La matica, el fa també un treball diferent. “Vam pensar en les germanes Ahyvin i Ahylin Bruno, que van posar-hi tota la sabrosura, i en Mû Mbana, un músic de Gàmbia que viu al Montseny. Amb ells, tocant aquesta cançó, va produir-se la mateixa sensació de reunió i celebració que solen tenir els Nadals.”

Meritxell i Judit Neddermann inciaran avui al Festival Terrer Priorat de Porrera una gira de Present que inclou dates a Sabadell (13 de desembre), Sant Joan de les Abadesses (14), el Círcol Maldà de Barcelona (20, 21 i 22), Terrassa (27) i Cardedeu (29). I, tot i els seus projectes en solitari, no descarten ni un segon volum ni altres projectes compartits. “Ara que tornem a estar les dues vivint aquí, sento que interactuarem constantment”, rebla la Judit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ART

Una trentena d’obres aspiren al premi d’escultura Vila Casas

Palafrugell
art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona

De l’abús a celebrar la sexualitat, dalt de l’escenari

BARCELONA/IGUALADA
ART

Un incendi malmet part d’una exposició d'Edgar Massegú al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

GIRONA
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA