Llibres

Construint Girona

L’Editorial Gavarres presenta avui al Teatre Municipal el tercer llibre de la col·lecció La gent de Girona, ‘Arquitectes i arquitectura’

Després d’haver dedicat els dos primers volums de la col·lecció La gent de Girona a Metges, clíniques i hospitals (2016) i Hostals, fondes i hotels (2017), l’Editorial Gavarres en presenta ara el tercer, Arquitectes i arquitectura, que es presentarà avui al Saló de Descans del Teatre Municipal de Girona (19 h). El llibre, escrit en bona part per l’historiador Valeri Pastrana, es presentarà en un acte obert a tothom en què participaran l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; el president de la Demarcació de Girona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC), Marc Riera; el professor d’història contemporània de la UdG Joaquim M. Puigvert i el director de Gavarres, Àngel Madrià. Arquitectes i arquitectura, subtitulat Dels mestres d’obres als professionals que han projectat i construït Girona al llarg del temps, s’ha editat amb el suport de l’Ajuntament i la col·laboració del COAC. Prologat per Madrenas, aquest llibre de 224 pàgines s’obre amb una introducció de la doctora en història contemporània i tècnica de la Fundació Rafael Masó, Rosa M. Gil Tort. A la primera part del llibre, Pastrana, que treballa com arxiver autònom al COAC i altres institucions, explica tot allò que envolta la trajectòria vital i professional de l’arquitecte: la seva formació, les agrupacions institucionals, l’exercici de la professió, etc. En els darrers capítols, Pastrana fa un recorregut per les obres dels arquitectes i per l’evolució de la ciutat al llarg dels segles. Tres dels capítols esta signats per l’historiador Eduard Abelenda, que a partir de la beca Francesc Eiximenis ha investigat la construcció de l’Eixample de Girona. En aquesta primera part s’inclouen els perfils històrics de destacats arquitectes gironins, de Josep Esteve Corredor i Rafael Masó fins a Emili Blanch i Ignasi Bosch. A més, Mar Camps, Maria Garcia, Jordi Nierga, Josep Pastells, Guillem Saló i Sònia Tubert han entrevistat dotze arquitectes amb una llarga trajectòria.

Les fotografies de Rafel Bosch complementen les nombroses imatges històriques, procedents sobretot del CRDI de l’Ajuntament de Girona i de l’Arxiu Històric del COAC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Model i artista amb final feliç

Barcelona
ARTS EN VIU

Ròmbic produeix un ‘site specific’ amb 10 titellaires pel seu desè aniversari

BARCELONA
sant feliu de guíxols

Dani Fernández, La Oreja de Van Gogh i Nil Moliner, al 2n Idilic Festival

sant feliu de guíxols
mostra

Nova exposició permanent a la Fundació Josep Pla de Palafrugell

Palafrugell
Crítica

Lloança al gran misteri

Besalú

El Festival de Música de Besalú s’avança a la primavera

Besalú
TEATRE

El Poliorama reivindica Gómez de la Serna i Valle-Inclán amb un cabaret

BARCELONA
TRADICIÓ

La Patum recupera tres partitures de fa un segle

BARCELONA
Figa Flawas
Grup de música

“Volem arribar a gent que no escolta mai res en català”

Barcelona