Cinema

Joies guardonades a ‘El dia més curt’

El curtmetratge català “viu un moment daurat i és el format més premiat en festivals internacionals, més divers i arriscat del panorama audiovisual català”. Visibilitzar aquesta realitat és un dels objectius de Catalunya Film Festivals i la distribuïdora Marvin & Wayne, els organitzadors d’El dia més curt, una festa dedicada al curtmetratge d’arreu del món que fa coincidir l’acte central d’avui al CCCB amb el solstici d’hivern, però que es pot gaudir també des del 10 de desembre passat fins al 31 en una vintena de poblacions catalanes (consulteu el programa a eldiamescurt.cat/projeccions ). Diversos directors i cineastes seran presents avui al CCCB per presentar els seus treballs.

La setena edició d’El dia més curt ofereix l’oportunitat de veure joies guardonades arreu del món. La major part dels esdeveniments de la mostra són gratuïts. Inclou 4 programes arreu de Catalunya: Junior beat, amb curts animats infantils; Perles, amb curts de cineastes de prestigi com Carla Simón, Borja Cobeaga i Roy Andersson, que han tornat al curt després d’haver triomfat amb llargmetratges; Km 0, amb el premiat Suc de síndria d’Irene Montalà i tres títols més distribuïts per Marvin & Wayne, que compleix 10 anys, i Bandarra!, amb set títols de sang i fetge. Al CCCB, a més, es pot veure Mix de festivals, amb cinc curts de diferents països procedents dels membres de Catalunya Film Festivals, i es pot assistir a la festa amb Absolut Djs!, coneguts també com Zaida Carmona i Marc Ferrer, que tanquen la jornada punxant hits .“El dia més curt suposa una oportunitat única per mostrar el talent programat a la diversitat de festivals de cinema que hi ha arreu de Catalunya”, comenta Marta Lladó, cap de la coordinadora de festivals de cinema Catalunya Film Festivals.Com a novetat, aquest any el festival inclou una pantalla on line en obert. Durant tot el dia d’avui, el web www.eldiamescurt.cat esdevé un portal gratuït de visionat de curtmetratges seleccionats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cinema

El BCN Film Fest obre portes i espera Meg Ryan

barcelona
Mònica Soler Ranzani
Novel·lista

“Faig ficció, però em preocupa molt la versemblança”

Barcelona

Model i artista amb final feliç

Barcelona
ARTS EN VIU

Ròmbic produeix un ‘site specific’ amb 10 titellaires pel seu desè aniversari

BARCELONA
sant feliu de guíxols

Dani Fernández, La Oreja de Van Gogh i Nil Moliner, al 2n Idilic Festival

sant feliu de guíxols
mostra

Nova exposició permanent a la Fundació Josep Pla de Palafrugell

Palafrugell
Crítica

Lloança al gran misteri

Besalú

El Festival de Música de Besalú s’avança a la primavera

Besalú
TEATRE

El Poliorama reivindica Gómez de la Serna i Valle-Inclán amb un cabaret

BARCELONA