Altres

2020, odissea del joc

Durant l’any que tot just comença es presentaran la seqüela de ‘The last of us’, l’espectacular ‘Cyberpunk 2077’, diversos ‘remakes’ i dues noves consoles

‘Doom’, un dels jocs de trets més antics i estimats pel públic, tindrà una nova versió, ‘Doom Eternal’
La PlayStation 5 i la Xbox Series X són les noves dues consoles que sortiran a la tardor

El 2020 es presenta interessant per als aficionats als videojocs. Com és habitual, les nostres consoles i ordinadors s’ompliran de seqüeles i remakes de vells èxits. Són apostes segures i és per això que entre els més venuts de cada any hi ha títols com ara Call of Duty, FIFA i NBA. Per descomptat, també hi ha lloc per a noves llicències i continuacions de qualitat indiscutible. Però aquest nou any passarà a la història per la presentació de dues noves consoles que substituiran les versions anteriors: PlayStation 5 i Xbox Series X.

El primer videojoc a què cal dedicar-li atenció aquest any és Dragon Ball Z: Kakarot (PS4, Xbox One, PC; surt al gener). Els fans de la creació d’Akira Toriyama tenen dipositades totes les esperances en aquest títol. Un RPG d’acció que repassa alguns dels moments més destacats de Bola de Drac Z, des de l’arribada de Raditz a la Terra fins a l’enfrontament amb Freezer i el monstre Bu i l’arribada de Trunks. Warcraft III: Reforged (PC; surt al gener) és el joc que no es poden perdre els fans dels jocs d’estratègia en temps real, una nova entrega de la sèrie Warcraft, un clàssic de Blizzard que continua agradant a milions de jugadors. Aquesta nova versió, compatible amb pantalles 4K, promet convertir-se en imprescindible per als jugadors de PC.

Els desenvolupadors Level-5, responsables de grans èxits com ara Inazuma Eleven, El profesor Layton i Yo-Kai Watch, presenten una nova llicència amb el títol de Snack World: De mazmorra en mazmorra (Nintendo Switch; surt al febrer), un divertit joc que barreja paper, humor, cuina i personatges absurds.

Bayonetta & Vanquish 10th Anniversary Bundle (PS4, Xbox One; surt al febrer) és la remasterització de dos jocs clàssics de l’anterior generació de consoles que arriben ara en un únic estoig metàl·lic i a un preu reduït. Dos jocs d’acció que continuen sent tan entretinguts com quan van sortir per primer cop, ja fa una dècada.

També era esperat el retorn d’un clàssic com Doom Eternal (PS4, Xbox One, PC, Nintendo Switch; surt al març), un dels jocs de trets més antics i estimats pel públic que torna amb una nova aventura a càrrec de l’estudi original, que assegura que és el millor dels jocs que han creat.

Després del remake de Resident Evil 1 i 2 arriba, oh sorpresa, Resident Evil 3 (PS4, Xbox One, PC; surt a l’abril). Es tracta d’una actualització de l’aventura que vam veure fa una mica més de vint anys i que ara arriba amb gràfics i so de nova generació. Per la resta, aquesta nova versió continua oferint morts vivents, corporacions malignes i terror a parts iguals. Cyberpunk 2077 (PS4, Xbox One, PC; surt a l’abril) compta amb la cara i la veu de l’actor Keanu Reeves, que dona vida a un dels protagonistes. Un espectacular joc d’acció i de rol.

L’èxit de la saga cinematogràfica ha donat peu a Marvel’s Avengers (PS4, Xbox One, PC; surt al maig), un videojoc pensat per satisfer els fans de Marvel. Thor, Capità Amèrica, Ms. Marvel, Hulk, Iron Man i la Viuda Negra apareixen en aquest joc on cada personatge protagonitzarà les seves fases i parts del joc. Tot i que el gran interès està en la història, que sembla que serà ben treballada, cal tenir en compte el mode cooperatiu per a quatre jugadors, que proporciona els continguts de manera gratuïta.

The Last of Us Part II (PS4; surt al maig) és un dels jocs més esperats pels usuaris de la consola de Sony. Nous moviments de supervivència, una millora en l’ambientació, escenaris més amplis, personalització d’habilitats, millora d’armes i una intel·ligència dels humans més complexa, tot això és només una petita mostra del que oferirà el títol més ambiciós en els 35 anys de la companyia Naughty Dog, creadors de Uncharted.

La llista podria ser molt més àmplia, però falta confirmar la data de sortida de títols com ara The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2 i Bayonetta 3 (Nintendo Switch), Yakuza: Like a Dragon i Ghost of Tsushima (PlayStation 4) i Halo Infinite (Xbox One, Xbox Sèries X), entre molts altres.

Les noves consoles

Fa uns dies, durant la conferència celebrada a la Consumer Electronics Show 2020 de Las Vegas, Sony va revelar algunes característiques de PlayStation 5. La nova consola, encara sense data confirmada de sortida a la venda, oferirà so 3D, sistema hàptic i gallets amb resistència, una unitat SSD d’alta velocitat i suport per Blu-ray d’ultradefinició, entre altres característiques. També serà compatible amb tot el catàleg de PlayStation 4. Segons Jim Ryan, president de Sony Interactive Entertainment, “la nova consola inspirarà als desenvolupadors crear mons amplis amb noves experiències de joc que seran més immersives que mai”.

De la nova consola de Microsoft, la Xbox Series X, tampoc ha transcendit la data de sortida a la venda, encara que tot apunta que serà a les botigues a finals de la tardor. La consola destaca per la seva retrocompatibilitat amb el catàleg d’Xbox One, Xbox 360 i la primera Xbox, cosa que farà que de sortida tingui disponible un nombre de títols més extens que el seu principal competidor. La companyia nord-americana vol apostar per l’Xbox Game Pass, el seu servei de jocs amb subscripció. La Sèrie X serà quatre vegades més potent que l’actual plataforma, oferirà gràfics 4K a 60 imatges per segon, amb compatibilitat de 120 frames per segon, taxa de refresc variable i resolució 8K. A més, estarà preparada per al ray-tracing, un efecte que permet crear llums, ombres i reflexos amb més precisió que el que hem pogut veure fins ara en els videojocs. Si sumem a tots aquests elements tècnics que entre els jocs anunciats hi ha els exclusius Halo Infinite, Gears 6, Hellblade 2 i Forza Motorsport 8, la Xbox Series X serà una bona opció per tenir en compte a l’hora de comprar una nova plataforma.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cinema

El BCN Film Fest obre portes i espera Meg Ryan

barcelona
Mònica Soler Ranzani
Novel·lista

“Faig ficció, però em preocupa molt la versemblança”

Barcelona

Model i artista amb final feliç

Barcelona
ARTS EN VIU

Ròmbic produeix un ‘site specific’ amb 10 titellaires pel seu desè aniversari

BARCELONA
sant feliu de guíxols

Dani Fernández, La Oreja de Van Gogh i Nil Moliner, al 2n Idilic Festival

sant feliu de guíxols
mostra

Nova exposició permanent a la Fundació Josep Pla de Palafrugell

Palafrugell
Crítica

Lloança al gran misteri

Besalú

El Festival de Música de Besalú s’avança a la primavera

Besalú
TEATRE

El Poliorama reivindica Gómez de la Serna i Valle-Inclán amb un cabaret

BARCELONA