Arts escèniques

Amor etern ‘for fridays’?

L’Escenari Brossa encarrega un díptic als autors Albert Mestres i Queralt Riera

Entossudits en reforçar les dramatúrgies no formals que avui beneiria Joan Brossa, el director artístic de la sala, Marc Chornet, ha fet el seu primer encàrrec als dramaturgs Albert Mestres i Queralt Riera. Les dues peces, que s’emmirallen a partir del referent dels Fridays For Future impulsats per Greta Thunberg, mostren un díptic que es complementa: Per una banda, Amor pur presenta una parella d’adolescents (des d’avui i fins al 16 de febrer) i per una altra, Amor mor situa una parella d’edat madura enmig del desordre, de la complexitat (del 20 de febrer al 15 de març). L’últim cap de setmana es programarà el díptic seguit a la petita sala Palau i Fabre.

Mestres apel·la al pensament naïf, benintencionat, de les campanyes d’adolescents del Fridays For Future. En realitat, reflexiona l’actor José Luis Oliver, “podem pensar sobre el futur, però aquest mai arribarà per definició”. Sempre és un temps que ha de venir: quan abastem l’any proper amb el present, el futur s’ha escapat endavant. En la trobada a l’escena, una mena de parc infantil, es projecten els pensaments dels dos personatges. L’artista de circ, Lola Carandell, expressa els pensaments amb exercicis acrobàtics amb la roda CyR.

El treball de la jove Queralt Riera l’interpreten Annabel Castan i Òscar Muñoz. Podrien ser la mateixa parella que els d’Amor pur uns anys més tard o una parella que de joves es van conèixer a la manifestació. En aquest cas, apareix l’ombra de la decadència de la mort. La parella decideix abandonar la ciutat i traslladar-se al bosc per viure junts els últims mesos. A un d’ells li han pronosticat poc temps de vida. Però la vida s’allarga i provoca un estrany trabals en la parella.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda