Música

La memòria oral dels músics creix

El Museu de la Mediterrània presentarà els resultats del projecte Fer de Músic 2019 aquest dissabte a les 18 h a l’auditori del museu. Amb aquest acte es visualitzarà el documental resultat de les cinc entrevistes que es van portar a terme durant l’any passat del projecte de recuperació de la memòria oral de músics de cobles i orquestres. Aquest any s’han enregistrat Marcel Casellas, Pep Poblet, Fina Dalmau, Núria Feliu i Albert Guinovart. Amb aquestes ja seran 44 les entrevistes realitzades a músics de cobles orquestres en deu anys de projecte. Totes les entrevistes realitzades són públiques i es poden consultar en el web del Museu de la Mediterrània. Un projecte que creix any a any, aquesta vegada amb la col·laboració del Museu del Ter de Manlleu, on també es farà una presentació dels resultats, el divendres 6 de març. A Barcelona serà el 26 de febrer.

El Museu de la Mediterrània porta a terme des de fa deu anys el projecte Fer de Músic, amb el qual es fa un procés de recuperació de la memòria oral de músics de cobles orquestres. Aquest projecte de recerca d’àmbit nacional pretén recuperar i donar a conèixer, mitjançant la memòria oral, la feina dels músics de les cobles orquestres (les formacions musicals més antigues del país) que han viscut el canvi en l’ofici, en el seu repertori, en les festes i tradicions, i en els costums de la societat en general.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda