Música

La Bisbal demana cançons per a la gent gran de la residència municipal

Els primers a col·laborar-hi han estat els músics bisbalencs Miquel Abras, Mazoni i Sanjosex, que han gravat vídeos amb versions de temes clàssics

La residència geriàtrica municipal Zoilo Feliu de la Bisbal d’Empordà, en alerta extrema com la gran majoria d’equipaments dedicats a la gent gran, ha impulsat una iniciativa per donar suport moral als seus residents en aquests moments difícils, amb la col·laboració de diversos músics locals i el suport de l’Ajuntament. Així ha nascut el projecte Cançons per a la gent gran: una crida als músics, tant professionals com amateurs, perquè enviïn vídeos on apareguin interpretant cançons que puguin agradar als avis i àvies de la residència. La proposta s’han posat en marxa amb la participació de tres dels més destacats músics bisbalencs actuals: Sanjosex ha triat Pel teu amor, també coneguda com Rosó, composta el 1922 per Josep Ribas i Gabriel; Miquel Abras canta País petit, inclosa per Lluís Llach en el seu disc Verges 50, publicat ara fa 40 anys, i Mazoni ha adaptat el bolero Dos gardenias, gran clàssic del repertori llatinoamericà, compost el 1945 per la cubana Isolina Carrillo.

“No ens hem limitat a gravar les cançons, sinó que fem una salutació, com si fos una visita virtual a la residència, en la qual els diem que no els oblidem i que esperem veure’ls aviat”, explica Miquel Abras, que viu molt a prop de la residència i la cita indirectament en una de les seves cançons, La plaça. A més, fa sis anys Abras va organitzar un divertit lipdub a la residència municipal, amb la col·laboració dels seus treballadors i residents, a partir de la cançó Gira-sols mirant la lluna, que es pot trobar a Youtube . “Ara tinc una sensació semblant a quan anàvem de petits a la mateixa residència, en Jaume [Pla, Mazoni] i jo, com a alumnes del Cor de Maria, a cantar nadales”, recorda Abras.

Els músics poden enviar els enllaços de Youtube o els arxius de vídeo al correu [email protected]. Totes les gravacions seran publicades en un apartat específic del web de l’Ajuntament , es compartiran a les xarxes municipals i, sobretot, es projectaran en pantalla gran a la residència. Ja s’han afegit també a la iniciativa La Principal de la Bisbal, Salvador Escribà (La Salseta del Poble Sec) i Júlia Pascual.

LA FRASE

La sensació és semblant a quan anàvem de petits a la mateixa residència a cantar nadales
Miquel Abras
CANTANT I COMPOSITOR


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.