Cinema

Les sales de cinema perden 327.000 euros diaris

Segons la primera radiografia feta per l’Acadèmia del Cinema Català des de l’inici de la crisi de la Covid-19, el 14 de març, les sales de cinema perden diàriament 327.000 euros i s’han cancel·lat una cinquantena de rodatges a Catalunya (70% de producció catalana), entre els quals tres llargmetratges i sis sèries. Si es reobressin els cinemes el mes de juny, la perspectiva és d’una davallada d’un mínim del 21% d’espectadors respecte de l’any passat. Una altra dada negra per al sector: la pandèmia ha forçat l’aturada del 72% de les feines relacionades amb l’audiovisual.

L’acadèmia demana als governs català i espanyol quatre accions “immediates”. La primera, que la Generalitat adapti el suport promès i avanci pagaments d’ajuts concedits i flexibilitzi absolutament terminis i imports de justificacions. La segona, que es desencallin al Congrés les mesures laborals de l’Estatut de l’Artista, que donarien protecció als professionals “intermitents” de l’espectacle en base a unes hores mínimes de contractació acumulades. La tercera, seguir les recomanacions de l’Observatori Europeu de l’Audiovisual i promoure la difusió del cinema propi amb la posada en marxa d’una programació especial de cinema català a TV3 sota el títol de Cicle Gaudí. I la quarta, resoldre la insuficiència de la cultura audiovisual en l’ensenyament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia