Llibres

La literatura dels PPCC

Avui comença la fira Litterarum de Móra d’Ebre, adaptada al format digital

Es vol refermar com a espai de referència dels espectacles literaris en llengua catalana

La situació actual de pandèmia ha obligat el festival Litterarum de Móra d’Ebre, dirigit per Albert Pujol, a apostar per una versió digital en la que serà la 13a edició. La fira se celebrarà durant les dates previstes, des d’avui i fins al diumenge 31, i adaptarà tot el programa d’actes habitual al format digital. Es podrà seguir en directe a través de Watchity, una plataforma catalana professional de reproducció en línia.

Aquesta transició digital significa la implementació d’un format que l’organització ja havia valorat incorporar en edicions anteriors com a complement al programa presencial. Amb aquesta proposta, Litterarum es vol refermar com a espai de referència i descoberta dels espectacles literaris en llengua catalana dins del domini lingüístic dels Països Catalans.

Hi tindran un protagonisme especial el poeta Josep Carner i l’escriptor Joan Perucho, dos autors dels quals se celebra el cinquantè aniversari de la mort i el centenari del naixement, respectivament.

La fira continuarà incloent com a activitats destacades la Fira del Llibre Ebrenc i Litterarum Petits i respectarà l’essència de la programació de les últimes edicions, que la va portar a ser Premi Nacional de Cultura 2019.

S’hi han programat deu espectacles literaris, de Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears; dos tastos d’espectacles exclusius per a públic professional; tres tastos d’espectacles per a escolars i públic familiar; cinc taules rodones i debats; tres sessions amb recomanacions de llibres, i fins a onze escriptors participaran en els espectacles literaris. En un o altre àmbit es podran veure noms com ara Josep Pedrals, Marta Elka i Toni Pastor, Marina Mulet, Eduard Escoffet, Jordina Biosca, Víctor Obiols, Gemma Abrié i Manu Sabaté, Arnau Colom...

Litterarum és una fira que també s’adreça a professionals de la gestió i programació d’espais escènics, festivals, espais culturals, museus i regidors de Cultura i Festes, així com a tècnics i membres de comissions de festes i activitats culturals.

Es pot accedir al programa amb els horaris i participants a través de l’adreça www.litterarum.cat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia