Llibres

Tot no està perdut!

L’històric segell del sector de les llibreries ha ofert descomptes als sanitaris i suport a entitats vinculades al món hospitalari

Ha ampliat el descompte a mossos, bombers i personal d’emergències

El món del llibre i el cultural en general han passat amb estupefacció les llargues setmanes de confinament. Mentre que podies comprar medicaments, carxofes, xocolata amb sal, cogombres confitats i, fins i tot, tabac, paper de fumar per cargolar el que volguessis i tota mena de llaminadures, el llibre se’n va anar a galeres quan hauria estat una eina de valor vital per passar les hores o per compartir temps amb la família, o amb qui sigui.

Tenim la societat que tenim i, ni tenint tantes llumeneres entre els polítics –que publiquen els seus llibres com les folklòriques o s’insulten de marquesa a terrorista d’antuvi–, el sentit comú no és dels sentits més cultivats. M’agraden, o m’entusiasmen, les notícies que venen del nou espai d’Ona al carrer Pau Claris, 94. Havia passat hores i hores buscant a la llibreria que tenien a la Gran Via, allà a tocar, on podies trobar fons d’armari de les nostres editorials clàssiques. I a preus barats. Ara la nova llibreria resulta fastuosa per la modernitat, el disseny i el fons. També perquè tenen bones i noves idees. En deixava constància Lluís Llort en el reportatge sobre la llibreria del divendres 22, però els responsables de l’espai continuen oferint bones notícies. Fa unes setmanes vaig proposar fer un Sant Jordi agosarat oferint descomptes sucosos durant un grapat de dies i implicant-hi sectors culturals i mitjans de comunicació. En un primer moment, Ona Llibres informava que durant els tres mesos següents farà un descompte especial d’un 5% a tot el personal sanitari de Catalunya i de residències d’avis. A més, Ona aportarà un altre 5% de la compra a la fundació hospitalària catalana que desitgi el comprador. Aquesta promoció s’aplica a les dues llibreries, tant a la recentment inaugurada del carrer Pau Claris, 94, com a la del carrer Gran de Gràcia, 217.

Segons informen, el gest va dirigit a tot el col·lectiu de sanitaris que durant setmanes ha vetllat, i ho continua fent, per la salut de tothom. I concretament al dels hospitals, els centres d’atenció primària, les residències geriàtriques, els departaments d’atenció telefònica i telemàtica i, en extensió, a tots els centres i treballadors sanitaris de tot el país, tant mèdic i d’infermeria com de serveis auxiliars. En aquest sentit, només caldrà que el comprador presenti, en el moment d’efectuar la compra, una prova suficient de la seva pertinença al col·lectiu sanitari: “Ara que Ona Llibres acaba d’estrenar llibreria al carrer Pau Claris, 94, i que engega aquest projecte tan esperançador per a les lletres catalanes en plena pandèmia per la Covid-19, vol aprofitar l’ocasió per agrair l’enorme tasca que realitza el personal sanitari de tot Catalunya. Per aquest motiu, una vegada acabi la promoció, Ona Llibres farà una aportació a fundacions hospitalàries equivalent al 5% del total de les compres. Són: el moviment #JoEmCorono, de la Fundació Lluita contra la Sida, IrsiCaixa i l’hospital universitari Germans Trias i Pujol, i les fundacions i instituts de recerca de l’hospital Clínic, l’hospital universitari Vall d’Hebron, l’hospital universitari de Bellvitge, l’hospital de Sant Pau i l’hospital del Mar.

Arran de la bona acollida, Ona ha ampliat el seu descompte especial per a sanitaris als col·lectius de Mossos d’Esquadra, bombers, Protecció Civil i al personal d’emergències del 112 i el 061.

Iniciatives imaginatives
Ens informen els responsables de les dues llibreries Ona de la bona acollida dels descomptes entre metges i personal sanitari. Em pregunto si no seria possible ampliar-ho a mestres i botiguers, que han estat a la primera línia des del primer dia del confinament. Llibres i cervells necessiten simbiosi.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia