Patrimoni

Tots els museus de Girona reobriran portes el dijous 4 de juny amb promocions

S’han sincronitzat per obrir gratuïtament els museus d’arqueologia, el d’art, el d’història i el d’història dels jueus, el del cinema, la casa Masó i el Bòlit

Els museus de la Generalitat i de l’Ajuntament de Girona agrupats a la xarxa Gironamuseus obriran portes conjuntament el dijous 4 de juny amb una promoció especial que inclourà algunes ofertes com ara l’entrada gratuïta els primers dies. L’acció de fer-ho plegats és una crida als públics perquè visitin les col·leccions que atresoren. La xarxa està formada pel Museu d’Arqueologia de Catalunya-Girona (Sant Pere de Galligants), el Museu d’Art de Girona, el Museu d’Història de Girona, el Museu d’Història dels Jueus, el Museu del Cinema, la Casa Masó i el Bòlit Centre d’Art Contemporani. Tots els equipaments han adaptat les seves instal·lacions per satisfer les mesures de seguretat i higiene dels plans de desconfinament.

Els Museus d’Olot han reobert la Sala Oberta, la Sala Oberta 2 i el pati de l’Hospici. Ahir també van obrir les seves portes altres museus com ara el Museu Memorial de l’Exili de la Jonquera (Mume) i el Museu de la Pesca de Palamós. El dilluns 1 de juny tindrà lloc la ja anunciada reobertura del CaixaForum Girona, i el dimarts 2 ja es podran visitar els jaciments d’Empúries i Ullastret . El centre cultural La Mercè de Girona també es reactivarà dimarts amb l’exposició El paisatge que m’habita, de José María Guerrero Medina, organitzada conjuntament amb la Fundació Vila Casas, que reobrirà els seus museus –inclosos Can Mario de Palafrugell i el palau Solterra de Torroella– el 12 de juny. Abans, el Museu de la Terrissa de Quart tornarà a l’activitat el dissabte 6 de juny.

Vernau Mier fa els dos primers concerts al Sunset

El saxofonista gironí Vernau Mier va oferir, dijous i divendres, els dos primers concerts al Sunset Jazz Club de Girona després del llarg i forçat silenci per la crisi sanitària. Davant una audiència restringida a només 25 espectadors per concert, tots amb mascaretes, ben separats i sense l’opció de prendre res, Mier va oferir un repertori en homenatge al llegendari saxofonista Lee Konitz –mort fa pocs dies, víctima de la Covid-19–, acompanyat per Cesc Adroher, Toni Pujol i Ramon Prats. Vernau Mier , de 25 anys, està molt vinculat al Sunset, on va enregistrar el seu primer disc. Durant un temps ha estat a Basilea estudiant un màster d’interpretació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia