Música

Els Rolling Stones amenacen Trump amb una demanda si utilitza les seves cançons

El grup capitanejat per Mick Jagger reacciona amb accions legals després que sonés ‘You Can’t Always Get What You Want‘ en l’últim míting del president dels EUA a Tulsa

Els Rolling Stones han advertit al president dels EUA, Donald Trumpe, que no utilitzi les seves cançons en els mítings i que, si segueix fent-ho, s’haurà d’enfrontar a accions legals.

En un comunicat publicat per la premsa nord-americana, el grup diu que ha posat aquesta qüestió en mans del seu equip legal i que estan en contacte amb l’associació internacional que protegeix els drets d’autor, BMI, perquè no continuï l’ús no autoritzat per part de Trump de les cançons dels Rolling Stones.

La campanya de Trump va utilitzar la cançó You Can’t Always Get What You Want en el seu últim míting de Tulsa, a Oklahoma, encara que ja ho va fer un primer cop en un míting del 2016.

“Aquesta podria ser l’última vegada que el president Donald Trump utilitza cançons dels Stones”, diu en un comunicat el grup citat pel diari Deadline, especialitzat en informacions sobre Hollywood i el món de l’entreteniment.

“Malgrst les directives de cessament i desestimació de Donald Trump en el passat, els Rolling Stones estan prenent mesures addicionals per impedir que utilitzi les seves cançons en el futur en qualsevol de les seves campanyes polítiques”, adverteixen.

“L’equip legal dels Stones està treballant amb BMI. BMI ha notificat a la campanya de Trump en nom dels Stones que l’ús no autoritzat de les seves cançons constituirà una violació del seu acord de llicència. Si Donald Trump ignora l’exclusió i persisteix, s’enfrontarà a una demanada per reproduir música de manera no autoritzada”, diu el comunicat.

En un tuit de 2006, la banda ja va dir que no donava suport a Donald Trump.

No és la primera vegada que el president Trump té problemes per utilitzar cançons en els seus mítings i de manera no autoritzada pels autors.

La família de Tom Petty, mort el 2017 per sobredosi, va advertir TRump que no utilitzés I Won’t Back Down en un míting de Tulsa. En un tuit la família de Pettu va considerar que, a més de no haver estat autoritzat, el cantant mai hauria volgut que la seva cançó fos utilitzada “en una campanya d’odi”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia