Música

tempo sota les estrelles. tempo

Una trentena de concerts gratuïts i converses literàries

Abans es deia Tempo sota les Estrelles i ara només Tempo, però amb subtítol: és “El Festival Petit del Barri Vell” de Girona. Petit no per dimensions, ni per ambició, sinó per les petites distàncies que hi ha entre els artistes i el públic en aquest festival que ja s’ha convertit en una referència obligada de l’estiu gironí, tant per als locals com per als visitants.

Les nits a la fresca en un espai amb tant encant com el passeig Arqueològic es complementen amb una programació musical, que aquest any ha hagut de renunciar als grans concerts de pagament, però a canvi ofereix una trentena de concerts gratuïts, de petit format, però amb propostes molt interessants. Hi haurà una gran entrada amb el concert inaugural que oferirà, el 16 de juliol, el geni mallorquí Joan Miquel Oliver, exmilitant dels memorables Antònia Font.

Després hi haurà actuacions pràcticament tots els dies del festival i els caps de setmana el programa serà doble, amb vermuts musicals al migdia i concerts al vespre. Passaran també per l’escenari de Tempo artistes tan variats com ara Paula Bu, Belén Natalí, Kumbara, Les Montses, Rusó Sala, Edna Sey, Julia Cutler, La Bicha, Tú No Existes, Litus i Litus3, Blanquito Zurdito –el nou projecte del gran guitarrista Lluís Figueras–, Buena Onda, Aiala, Paràlisi del Somni i un parell de noms amb gran bagatge: Pep Sala i el gironí i sideral Eduard Canimas.

A més, Tempo s’ha aliat amb un altre festival gironí, el Neu!, per programar concerts de Tom Hagan, Marta Pérez i Joan Colomo. Aquests dos últims clouran el Tempo el 15 d’agost.

A més, el festival inclou Tempo Llibres, una sèrie de converses literàries a la fresca, conduïdes per l’escriptor Martí Gironell, que aquest any tindrà com a convidats Núria Pradas, Pilar Rahola, Carlos Zanón i un últim convidat sorpresa, els dimecres a les vuit del vespre.

TEMPO Del 16 de juliol al 15 d’agost www.tempogirona.com


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona
música

Twenty One Pilots actuaran al Palau Sant Jordi l’abril vinent

Barcelona
ART

Estudien si la part superior del mosaic de la Casa Navàs també és de Joaquim Mir

REUS
art

Mor Richard Serra, l’escultor monumental

barcelona