Llibres

La nova Associació Balada del Sabater d’Ordis es presenta avui a Castelló

L’entitat, que vol promoure aquesta obra de Fages de Climent i el conjunt del seu llegat, inicia l’activitat amb un recital de Carles Coll i Maria Rosa Oliveras

“Els empordanesos, per bé o per mal, tenim molt clar qui era Carles Fages de Climent, però fora d’aquí hi ha encara un gran desconeixement sobre ell i el seu llegat literari, i nosaltres pretenem d’una manera modesta que es corregeixi aquesta situació”, diu el músic figuerenc Carles Coll, com a president de la nova Associació Balada del Sabater d’Ordis, que es presenta avui en un acte a l’auditori de Santa Clara de Castelló d’Empúries (20 h), amb entrada gratuïta, aforament limitat i totes les mesures preceptives per evitar contagis de la Covid-19. L’entitat neix, justament, per “promoure i difondre la figura i l’obra literària” de Carles Fages de Climent (1902-1968), especialment el poemari La balada del sabater d’Ordis (1954), i també per donar continuïtat al projecte iniciat el 2018 amb motiu de l’Any Fages de Climent, la commemoració oficial dels 50 anys de la mort de l’escriptor. L’associació té previst organitzar activitats culturals, com ara conferències, lectures, concerts i espectacles musicals basats en l’obra de Fages de Climent.

Per començar, l’acte d’avui serà presentat per Carles Fages Torrents, net del poeta i president honorífic de l’associació, i per Joan Ferrerós, catedràtic de literatura catalana i especialista en l’obra de Fages Climent, així com també membre de la nova entitat. A continuació, tindrà lloc la lectura i interpretació musical de l’Auca de La balada del sabater d’Ordis, a càrrec de Carles Coll (piano) i Maria Rosa Oliveras (rapsoda). Els assistents també rebran reproduccions d’aquesta auca impresa el 1966, amb dibuixos de Joan Felip Vilà, excepte el primer, fet per Salvador Dalí.

La presentació d’aquest vespre està organitzada amb el suport de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries, de la Diputació de Girona i del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Una de les primeres iniciatives de l’associació és el cicle de concerts Duet per a una balada a la basílica de Santa Maria de Castelló d’Empúries, els dies 2, 6, 14, 21 i 28 d’agost. En aquests concerts, hi actuaran Carles Coll i la violoncel·lista Maria Geli, que interpretaran obres de diferents compositors i reservaran un espai central per a La balada del sabater d’Ordis, recitada de nou per Oliveras sobre fragments de la música composta per Coll per a l’espectacle musical homònim. Duet per a una balada també arribarà el 16 d’agost a Ullastret.

LA FRASE

Fora de l’Empordà hi ha encara un gran desconeixement sobre Fages de Climent i el seu llegat literari
Carles Coll
president de l’associació balada del sabater d’ordis


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
cultura

Collboni esquiva reunir-se amb els impulsors de la campanya Salvem el Museu del Disseny

barcelona
Cinema

El BCN Film Fest obre portes i espera Meg Ryan

barcelona
Mònica Soler Ranzani
Novel·lista

“Faig ficció, però em preocupa molt la versemblança”

Barcelona

Model i artista amb final feliç

Barcelona
ARTS EN VIU

Ròmbic produeix un ‘site specific’ amb 10 titellaires pel seu desè aniversari

BARCELONA
sant feliu de guíxols

Dani Fernández, La Oreja de Van Gogh i Nil Moliner, al 2n Idilic Festival

sant feliu de guíxols
mostra

Nova exposició permanent a la Fundació Josep Pla de Palafrugell

Palafrugell
Crítica

Lloança al gran misteri

Besalú

El Festival de Música de Besalú s’avança a la primavera

Besalú