Llibres

El Gremi d’Editors celebra el “gran encert” del Sant Jordi d'estiu

Patrici Tixis fa un balanç del dia “molt positiu” malgrat les limitacions a Barcelona

Afirma que el sector ha fet de la crisi “una oportunitat”

 El Gremi d’Editors ha celebrat el “gran encert” de traslladar el Sant Jordi al 23 de juliol després que la pandèmia de la Covid-19 impedís celebrar el dia del llibre i la rosa en la data tradicional.
En declaracions a l’ACN, el president de l’entitat, Patrici Tixis, ha afirmat que a quarts de vuit del vespre la jornada anava “molt bé”. Tixis ha destacat tant el transcurs de la jornada a Barcelona, on la jornada s’ha dispersat en les paradetes que una setantena de llibreries han muntat davant de les botigues, com a Girona, on sí s’ha pogut fer una concentració més tradicional a la plaça Independència.
Dues fórmules que segons el president del gremi han funcionat i demostren l’interès del públic català pels llibres i la lectura.
En el cas de Barcelona, Tixis ha constatat que els lectors “han optat per anar a les llibreries de proximitat”, en lloc dels escenaris tradicionals del passeig de Gràcia i la Rambla, però que igualment ha destacat com a fet positiu.

Amb tot, el president del Gremi d’Editors no ha volgut pronosticar resultats de vendes i ha recordat que l’entitat ja ha advertit que “no seria com el dia de Sant Jordi”. Tampoc ha volgut apostar per quin títol pot ser el més venut i ha explicat que per la informació que ha pogut recollir, les vendes estan essent molt repartides.

En tot cas, ha explicat que el mes de juny, quan van reobrir les llibreries, hi va haver més vendes que el mateix mes de l’any anterior, i que la tendència s’ha mantingut a principis de juliol.
La jornada d’aquest dijous està servint, ha afegit, per consolidar la línia ascendent, ara ja amb un públic que en molts casos té les vacances en ment. Per tot plegat, ha afirmat que el sector ha aconseguit fer de la crisi “una oportunitat”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia