Cinema

Villaronga, en el mar de Baricco

El cineasta mallorquí Agustí Villaronga ha tornat a casa per rodar en plena pandèmia El ventre del mar, adaptació d’un text de l’escriptor italià Alessandro Baricco que recrea el naufragi de La Medusa immortalitzat en el cèlebre quadre de Thédore Gericault el 1819. La primera intenció va ser adaptar l’obra per al teatre, amb Eduardo Fernández i Dario Grandinetti com a intèrprets, però la crisi del coronavirus va fer impossible tirar endavant el projecte, ha explicat el director a l’agència Efe. En lloc de tancar el guió en un calaix, Villaronga ha fet el més inesperat: adaptar-lo per al cinema, pensant en un treball de baix pressupost i més manufacturat, “quasi com un acte de rebel·lió”. El rodatge ha començat aquesta setmana al Sindicat de Felanitx, una antiga fàbrica vitivinícola l’arquitectura de la qual recorda els plecs d’un cervell, cosa que “va molt bé a la pel·lícula, que és molt mental, i la fa més inquietant”, diu el director de Pa negre.

La història, extreta d’un dels capítols del llibre Oceà, d’Alessandro Barrico, recrea un episodi real ocorregut al segle XIX: el naufragi d’una fragata francesa de la qual només van sobreviure quinze persones, confinades en un rai a la deriva. Roger Casamajor encarna un oficial francès i Oskar Kapoya, un mariner negre, els dos personatges principals, al volant dels quals actuen un grup de secundaris interpretats per magribins, subsaharians i mallorquins, entre ells la debutant Muminu Diallo, l’única dona de la barca. Coproduïda per La Perifèrica i Testamento, també comptarà amb els artistes Susy Gómez i Jason DeCaires Taylor, creador del primer parc d’escultures submarines.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona
música

Twenty One Pilots actuaran al Palau Sant Jordi l’abril vinent

Barcelona