Arts escèniques

L’altra vora del sol

El FITT de Tarragona, que es va traslladar de finals de juliol al 2 de setembre, farà obres ‘uniespectador’

Sol Picó clausura el FITT amb ‘Malditas plumas’, una peça que s’havia d’estrenar al TNC el març passat

El Festival Internacional de Teatre de Tarragona (FITT) sempre arriba poc abans de l’arrencada del Grec Festival. Aquest any, la situació de pandèmia va obligar a traslladar-lo, i ara es farà del 2 al 5 de setembre. Han passat d’una banda del sol de l’estiu a l’altra. Com a alternativa per combatre els perills de contagis s’han compromès a reduir aforaments, a oferir espectacles individualitzats i a ampliar les propostes més radicals de casa.

Per primer cop, es programa una producció internacional que és, a més, per a un sol espectador. Que se la mengin els coloms (i que la portin a casa) és una narració a tres veus (en català o anglès) que es podrà escoltar a través del telèfon mòbil durant el festival. També és una aventura immersiva (en grups de 12 persones) The dreamers, una invitació a conèixer la incertesa de joves menors d’edat vinguts de l’altra banda del Mediterrani.

Una altra proposta en línia és la que signen Alberto Cortés i Rosa Romero, guanyadors del concurs de l’any passat: presenten via zoom La teoría de la pelvis, el 31 d’agost. La peça es gesta en un moment en què els creadors es troben en confinament i es replantegen la urgència d’expandir una teoria que reflexioni sobre la necessitat d’activar els cossos, en un moviment col·lectiu com a únic canvi possible.

Enguany, en el concurs hi participen Glòria Ribera (Versiones parciales y erróneas de mi vida), Joana Brabo (Alone together), una coproducció italiana espanyola i portuguesa (We are not Penelope), Romain Teule (Legende), la companyia uruguaiana Coriolis (Pasos largos) i la proposta de la companyia madrilenya Caí (No es la boca que va a la cuchara, sino la cuchara que va a la boca).

Rodrigo Cuevas (Trópico de Covadonga) i Sol Picó (Malditas plumas) inauguren i clouen el festival. Com en tot petit festival, es cuida molt el públic, i per això es proposen sopars comunitaris entre els espectacles de vespre, i el grup L’Animé amenitzarà els desplaçaments d’un espai a un altre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona
música

Twenty One Pilots actuaran al Palau Sant Jordi l’abril vinent

Barcelona
ART

Estudien si la part superior del mosaic de la Casa Navàs també és de Joaquim Mir

REUS
art

Mor Richard Serra, l’escultor monumental

barcelona