Llibres

L’IRL tornarà a la Fira Internacional del llibre de Beijing de manera virtual del 26 al 30 d’agost

Publica un quadern de literatura catalana en xinès per fidelitzar i ampliar la xarxa de contactes

L’Institut Ramon Llull (IRL) tornarà per quart any consecutiu a la Fira Internacional del llibre de Beijing (BIBF) de manera virtual del 26 al 30 d’agost amb l’objectiu de fomentar la presència del sector del llibre català al mercat asiàtic.

Amb aquesta mateixa vocació, el Llull publica per primera vegada un quadern de literatura catalana en xinès que permeti fidelitzar i ampliar la xarxa de contactes a fi de fomentar més traduccions i activitats culturals que promoguin la literatura en català a la Xina. El quadern, ‘Books in Catalan’, inclou propostes per tal d’animar a la contractació d’obres amb autors de narrativa contemporània, no-ficció i clàssics amb l’objectiu de promoure la venda de drets en el marc de la fira.

A més, la fira comptarà amb l’assistència virtual de dos tècnics del Llull, que explicaran els recursos i serveis que l’institut ofereix a professionals internacionals. També s’exposaran els quaderns produïts des de l’IRLl, es resoldran dubtes del programa de subvencions i es realitzarà un seguiment de projectes en marxa.

La presència catalana en aquesta fira s’emmarca en la línia d’accions que l’Institut Ramon Llull duu a terme per impulsar la literatura catalana, difondre les eines de suport (ajuts de traducció, promoció i de literatura infantil i juvenil) i donar a conèixer les visites d’editors internacionals que organitza anualment.

La crisi sanitària ha provocat arreu del món la cancel·lació de fires, trobades i activitats literàries. Davant d’això, per primera vegada, el Llull representarà la literatura catalana de manera virtual en aquesta fira.

Fundada el 1986, la fira de Beijing és la fira més gran en exposició de llibres de la Xina i una de les fires literàries més importants d’Àsia. Cada any hi assisteixen més de 20.000 agents literaris i editors, escriptors, lectors, empreses i mitjans de més de 20 països diferents, principalment de països asiàtics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

DANSA

El Mercat convida dues coreografies noruegues a ballar complexes celebracions

BARCELONA
cultura

Collboni esquiva reunir-se amb els impulsors de la campanya Salvem el Museu del Disseny

barcelona
Cinema

El BCN Film Fest obre portes i espera Meg Ryan

barcelona
Mònica Soler Ranzani
Novel·lista

“Faig ficció, però em preocupa molt la versemblança”

Barcelona

Model i artista amb final feliç

Barcelona
ARTS EN VIU

Ròmbic produeix un ‘site specific’ amb 10 titellaires pel seu desè aniversari

BARCELONA
sant feliu de guíxols

Dani Fernández, La Oreja de Van Gogh i Nil Moliner, al 2n Idilic Festival

sant feliu de guíxols
mostra

Nova exposició permanent a la Fundació Josep Pla de Palafrugell

Palafrugell
Crítica

Lloança al gran misteri