Música

La Mirona manté el pols musical del setembre

L’única sala de concerts oberta de Catalunya continua programant concerts a la terrassa exterior, però encara no obre l’interior, tancat des de fa sis mesos

La Mirona de Salt és l’única sala de concerts amb una programació estable oberta a tot Catalunya. La militància dels seus responsables ha permès que aquest estiu s’hagin programat una quinzena de concerts, tots a l’aire lliure, en un format reduït de dos-cents espectadors repartits en taules i cadires a la terrassa exterior. “I la sort que en tenim, perquè si no ja hauríem tancat, potser”, declara el seu gerent, Quim Marcé.

És així com han pogut tirar endavant i aquest mes també presentar una programació que permetrà de mantenir tots els caps de setmana el pols musical, tan debilitat per la pandèmia. Avui mateix amb l’actuació de Cris Juanico (21 h), que presenta el seu treball Salpols i, més endavant, amb els concerts a càrrec de Xarim Aresté (12 de setembre), Guillem Roma (19 de setembre) i Ferran Palau (25 setembre), entre altres.

Tanmateix, això és un miratge dins aquest desert causat per la Covid-19, perquè, com explica Marcè, treballen setmana a setmana per mantenir l’equipament obert. El problema rau en el fet que actualment han de tornar a tancar a la una de la matinada i això no permet de recaptar diners a la barra –una font d’ingressos vital– i aviat els concerts s’hauran de fer a l’interior, on encara la normativa, que depèn de la conselleria de l’Interior, és molt restrictiva. “És un desastre econòmic, en aquests moments és insostenible. Vam obrir primer per animar-nos a nosaltres mateixos, per donar vida als grups [per alguns va ser la seva única actuació a l’estiu] i pel nostre públic. Si les coses no canvien haurem de valorar si podem continuar, perquè d’ajudes ara per ara no en rebem per pagar el manteniment sota mínims.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia