Patrimoni

El Clos del Pastor de l’Escala es reformarà en pocs mesos

L’Ajuntament de l’Escala ha reactivat una rehabilitació de mínims aprofitant la concessió d’una subvenció

Es vol obrir a visites guiades ben aviat i es deixa la museïtzació per més endavant

El Clos del Pastor, seu de l’antic arxiu Víctor Català a l’Escala, serà sotmès a una reforma estructural i d’urgència els pròxims mesos, una mesura de mínims que permetrà tornar-la a obrir al públic abans de final d’any, segons van informar fonts de l’Ajuntament de l’Escala. La rehabilitació del Clos del Pastor s’havia d’iniciar el primer terç d’aquest any, però la pandèmia ho va frenar. La restauració prevista tenia un cost aproximat de 130.000 euros, havia de durar tres mesos i estava previst que afectés tant els jardins com l’espai construït.

L’hereu de Caterina Albert, Lluís Albert i Rius, va cedir a l’Ajuntament, fa uns anys, el Clos del Pastor per 375.000 euros i també el fons documental i artístic. L’Ajuntament, que va assumir la responsabilitat de vetllar per la conservació, difusió i integritat del fons, té el suport de la Universitat de Girona, que és l’ens que fa la tasca de catalogació, conservació i difusió de l’obra.

Una de les tasques previstes en la rehabilitació que havia de començar a principi d’any era la museïtzació, una acció que quedarà suspesa. L’Ajuntament ha aconseguit una subvenció de 40.000 euros de la Diputació que serà la que servirà de finançament per a la reforma estructural. S’espera fer-hi visites guiades abans de final d’aquest any.

El Clos del Pastor és un dels tres espais de l’Escala vinculats a Caterina Albert, juntament amb l’Alfolí de la Sal, a la segona planta, i la capella de Santa Reparada de Cinc Claus, que va ser propietat de l’escriptora durant anys. El Clos del Pastor, situat al passeig Lluís Albert, es va construir el 1915 i és bé cultural d’interès local (2007). A la finca, el nebot de l’escriptora, Lluís Albert i Rivas, va aixecar un edifici i hi va encabir el Museu Arxiu Víctor Català, on fins fa uns anys es podien veure dibuixos, escultures, pintures, primeres edicions de l’obra, reculls de premsa, epistolari i manuscrits de l’autora.

LA XIFRA

40.000
euros
és la quantitat total de la subvenció de la Diputació atorgada per a la rehabilitació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona