Altres

Faber Olot promou un canvi de relat arran de la Covid-19

La residència d’arts, ciències i humanitats de Catalunya farà aportacions des de diversos camps per generar un nou discurs

Ha iniciat el curs amb una estada d’escriptura sobre la natura

Liternatura és el terme que han creat els promotors de la primera estada del curs a la residència d’arts, ciències i humanitats de Catalunya amb seu a Olot, un curs centrat en la contribució a buscar estratègies des de diversos sectors del coneixement per superar la situació derivada de la pandèmia de la Covid-19. La primera estada (fins al 23 d’octubre) tracta de l’escriptura sobre la natura i des de l’òptica de la natura. L’escriptor Gabi Martínez, de qui va néixer la idea recollida per Faber, remarca que, arran de la crisi actual, cal un canvi de relat. “Aquest canvi de relat l’aconseguirem creant emoció, i l’emoció es crea des de l’art”, indica. I és que, segons ell, l’emergència climàtica mundial, les alertes pel deteriorament mediambiental i el debat mateix de com s’hauria d’escriure la natura són alguns dels grans reptes en què estan treballant amb l’escriptora Irene Solà, l’escriptor i comunicador mediambiental Antonio Sandoval, l’escriptora estatunidenca Nancy Campbell, l’escriptor i especialista en tortugues marines Óscar Aranda, la poeta i traductora Laia Llobera i l’investigador i escriptor Jorge Riechmann. Les altres estades reuniran experts per tractar sobre diversitat lingüística i drets lingüístics, sobre l’envelliment de la societat i sobre l’apoderament dels adults en diversos camps de l’existència. D’altra banda, hi haurà estades de comunicadors visuals, sobre teatre, una altra sobre els drets dels col·lectius LGBTI+Q i també sobre feminismes.

La Faber d’Olot es va obrir l’any 2016 i, des d’aleshores, ha acollit 420 residents de més de 30 països i ha ofert un centenar d’activitats, així com 28 estades temàtiques i 70 d’individuals.

LA XIFRA

420
residents
ha acollit la residència d’arts, ciències i humanitats Faber Olot des de la seva creació, l’any 2016.

Seus als Països Catalans i en capitals europees

El director de l’àrea de creació de l’Institut Ramon Llull, Francesc Serés, entitat de la qual depèn aquest laboratori olotí d’idees i de creació, informa que Faber ja té seu a Andorra i que estan en converses, més o menys avançades segons els casos, per obrir-ne a Mallorca i a València. Serés, a més, avança que també treballen per obrir seus en diverses capitals europees. Això no obstant, lamenta les afectacions que l’actual context de la Covid-19 pugui tenir sobre els projectes d’internacionalització.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ART

Gerard Castellví i l’emoció d’explorar

TARRAGONA
novetat editorial

Jordi Coca s’acomiada de la novel·la

Barcelona
Marcela Topor
Directora del “Catalonia Today”

“«Catalonia Today» va ser un projecte pioner a la premsa catalana”

Banyoles
Arquitectura

Clara Crous i d’Harquitectes, Premi Arquitectures ex aequo del COAC 2024

Girona
GIRONA

La penya flamenca La Gerundina clou amb una festa la celebració del seu 10è aniversari

girona
TEATRE

Cultura incentiva l’impuls d’un mercat estratègic de teatres de sala

BARCELONA
Cultura

El Museu Morera de Lleida obre al públic l’espai on conserva i restaura obres d’art

Lleida
música

El 2n Festival de Jazz omplirà de ‘swing’ Matadepera aquest cap de setmana

matadepera
GIRONA

Miquel Muñoz guanya el Premi Joves Fotògraf(e)s de l’INSPAI

GIRONA