cultura

Cultura

exposició

Sorolla i el Mediterrani, en la nova temporada de CaixaForum Tarragona

El 3 de novembre s'inaugurarà la mostra ‘Apunts a la sorra', de Joaquim Sorolla

La segona proposta serà un muntatge científic sobre el Mediterrani

Una exposició centrada en la faceta menys coneguda de l'artista valencià Joaquim Sorolla, la de dibuixant, obrirà la temporada d'exposicions 2016/17 de CaixaForum Tarragona. La segona gran proposta de la sala es dedicarà al Mediterrani, i donarà una visió global d'aquest mar, des dels seus orígens fins a les particularitats biològiques i geològiques.

El muntatge Apunts a la sorra, coorganitzat amb el Museu Sorolla, s'inaugurarà el 3 de novembre. Posarà en diàleg algunes de les seves pintures paradigmàtiques i els dibuixos preparatoris, esbossos i petites obres en paper. En total, reunirà més de cent obres, que descobriran Sorolla com a dibuixant “i el paper essencial que aquestes obres sovint considerades menors tenen per entendre la seva aproximació al seu tema per excel·lència: el mar”, segons apunten els organitzadors. “L'exposició ens acosta a una faceta del pintor valencià força desconeguda, poc explorada i gairebé sempre considerada com a mer suport per a l'estudi d'obres concretes de la seva producció pictòrica”, afegeixen.

El mar també serà el protagonista de la segona exposició de CaixaForum Tarragona. La mostra de caràcter científic Mediterrani: el mar com mai l'has vist, estarà oberta del 6 d'abril al 30 de juliol del 2017. Explicarà els orígens d'aquest mar, des que va esdevenir desèrtic fins que el moviment de plaques tectòniques el va tornar a convertir en el mar que coneixem avui. També en mostrarà les particularitats biològiques i geològiques, i es podran conèixer alguns dels programes d'investigació que s'hi han centrat.

Com ja és habitual, al voltant d'aquestes exposicions hi haurà activitats paral·leles. Entre el setembre del 2015 i l'agost del 2016, CaixaForum Tarragona va organitzar 845 activitats, que van rebre el suport de més de 86.000 persones.

LA XIFRA

86.000
persones
van participar en les 845 activitats que va organitzar CaixaForum Tarragona l'últim any

Maria Glòria Olivé, nova directora

La Fundació La Caixa ha nomenat Maria Glòria Olivé nova directora de CaixaForum Tarragona, en substitució de Carles Marquès, que s'incorporarà a l'àrea de comunicació i màrqueting de l'Obra Social. Nascuda a Reus el 1966, Olivé ha desenvolupat la seva carrera a CaixaBank. Fins al 2013 va treballar a la delegació general de Tarragona com a responsable de qualitat, i posteriorment es va incorporar a la xarxa d'oficines.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
M. Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie

Drama

‘Rosalie’, una dona barbuda contra la societat

animació

‘Hate songs’, ferides que no es curen