cultura

Abordatge al Maldà

La companyia Els Pirates Teatre compleix quinze anys aquest novembre i prepara un desembarcament a La Seca i una temporada intensa al Maldà

Els actors d'Els Pirates Teatre intervenen
en espectacles puntuals, però
la producció pròpia la traslladen
a La Seca

El Maldà (Premi de la Crítica 2015 a la sala) prepara una temporada sota el guiatge d'Els Pirates Teatre, que, a diferència dels anys anteriors, no signa cap producció pròpia a la sala. Aquesta companyia de joves intèrprets, que ja acumula 15 anys d'història, consolida un cartell amb la complicitat d'altres grups com Parking Shakespeare, Les Antonietes, La Ruta40, Teatre Nu, La Trama Produccions i Cia. Voltäla, i integrant veus amb trajectòries madures com la de Ramon Madaula, Josep Julién i Joan Maria Segura i el seu Estranha forma de vida, a partir de l'univers de Pessoa. Els Pirates, en canvi, preparen un abordatge a La Seca (necessiten sales amb més aforament): després de l'èxit de Nit de reis, que van estrenar al Festival Shakespeare i que posteriorment van encabir
al seu petit teatre, preparen un nou Shakespeare, El somni d'una nit d'estiu, amb música de Llorenç González.

La temporada a La Seca ofereix setze espectacles –onze dels quals són estrenes i cinc són reposicions– i tres cicles o festivals. Hi destaca Ignots, de Ramon Madaula, i l'espectacle de cabaret ¿Qué fue de Andrés Villarosa?, de Marc Rosich, amb Oriol Genís. El Maldà manté la voluntat d'oferir teatre musical de proximitat també amb Marc Sambola (Per si no ens tornem a veure) i amb l'espectacle Barbes de balena, dirigit per Mònica Bofill. Els actors d'Els Pirates intervenen en espectacles separadament al Maldà. A Les dones sàvies, de Molière, per exemple, hi participen Enric Cambray i Ricard Farré.

Parking Shakespeare ha obert la temporada (fins avui) amb la reposició de Les males persones. Però ja ha concretat el proper espectacle d'hivern al Maldà, Déu és bellesa. La Ruta 40 també repetirà El llarg dinar de Nadal, mentre que el seu director, Alberto Díaz, intervé d'actor en el Vernissatge de Havel, dirigit per Marilia Samper. Les Antonietes presenten una peça a dues veus, amb Annabel Castan i Dani Arrébola, amb dramatúrgia d'Oriol Tarrasón. Pel que fa a les reposicions, destaquen una provocadora Mrs. Brownie els dilluns de cabaret de Teatre Nu i la divertida poca-soltada mímica que representen uns funcionaris de l'Europa de l'Est, Vremya Musei. Aquest any no hi ha dramatúrgia sobre Calders (Ronda naval sota la boira), però es convida que Jofre Bellés revifi Dickens i que Moisès Maicas estreni un text de Roland Schimmelpfennig.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA
LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE
bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
M. Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie